VIDEO. Banii cheltuiți pentru proiectarea DJ 646 vor fi recuperați din fonduri europene!

Conducerea Consiliul Județean Vâlcea are în plan modernizarea DJ 646, de la un capăt la altul, adică de la Băbeni (DN 64) – Băluțoaia – Mănăilești – Genuneni – Folești – Dumbrăvești – Foleștii de Sus – Tomșani – Costești – Mănăstirea Bistrița și până la Mănăstirea Arnota, pe o lungime de 39,41 km. În cadrul proiectului vor fi reabilitate 7 poduri existente pe drum, podețele care evacuează apele pluviale din zona drumului, dar și zidurile de sprijin existente și lucrări de consolidare a tuturor zonelor cu probleme de stabilitate. Investiția de ridică la peste 31 de milioane de euro, iar CJ Vâlcea încearcă să obțină fonduri europene pentru realizarea ei. Mai mult, și cheltuielile pe documentație vor fi recuperați tot din fonduri UE.

“În ședința extraordinară a CJ Vâlcea de miercuri, 8 februarie, am aprobat un proiect prin care solicităm sprijin financiar în vederea elaborării documentațiilor tehnico-economice (faza proiect tehnic) pentru modernizarea DJ 646 Băbeni-Genuneni-Tomșani-Costești-Mănăstirea Arnota.

Zilele următoare vom depune cerere pentru obținerea sumei de 311.780 lei, cuantumul cheltuielilor de proiectare, din care contribuția județului este în procent de 2%.

Documentația pentru care solicităm finanțarea ne este necesară în vederea accesării de fonduri europene și modernizarea în totalitate a DJ 646, investiție care se ridică la cca 31 milioane euro.

Până la deschiderea liniilor de finanțare europeană, ne pregătim cu documentațiile și facem demersuri pentru recuperarea banilor utilizați în acest scop. De altfel, CJ Vâlcea a recuperat toate sumele cheltuite pentru studiile preliminare tuturor investițiilor finanțate din fonduri europene” – precizează Constantin Rădulescu, președintele CJ Vâlcea.

You May Also Like