3 octombrie 2016

ANGAJATA de la CEC Bank Râmnicu Vâlcea, acuzată de FRAUDĂ INFORMATICĂ

 

O angajată a CEC Bank – Filiala Râmnicu Vâlcea a fost trimisă în judecată în data de 22 septembrie 2016, ea fiind acuzată de fraudă informatică. Maria L. este numele ei, iar, din informaţiile pe care am reuşit să aflăm, se pare că ea a fost prinsă chiar de conducerea băncii în timp ce intervenea în programul informaţional al instituţiei şi schimba data scadentă a plăţii creditului unui anume client. Reprezentanţii CEC Bank Râmnicu Vâlcea au descoperit că angajata lor favoriza clientul şi i-au anunţat imediat pe poliţiştii de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea.

Astfel, pe numele Mariei L. s-a deschis un dosar penal pentru fraudă informatică şi deşi prejudiciul a fost recuperat de bancă, totuşi infracţiunea a rămas. Astfel, aşa cum spuneam, femeia a fost trimisă în judecată pe rolul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea sub acuzaţia de fraudă informatică. Conform articolului 249 din Codul Penal, privind fraudele comise prin sisteme informatice şi mijloace de plată electronice, „introducerea, modificarea sau ştergerea de date informatice, restricţionarea accesului la aceste date ori împiedicarea în orice mod a funcţionării unui sistem informatic, în scopul de a obţine un beneficiu material pentru sine sau pentru altul, dacă s-a cauzat o pagubă unei persoane, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani”.

You May Also Like

2 thoughts on “ANGAJATA de la CEC Bank Râmnicu Vâlcea, acuzată de FRAUDĂ INFORMATICĂ

  1. Hoţii ăştia de la CEC , mi-au furat părinţii . E vorba de 3 autoturisme DACIA 13OO. Se poate verifica. Au făcut să dispară actele doveditoare.La un cec, mama a putut să-şi cumpere un scaun. Jigodiile dracu- vorba bunicului meu, veteran de război.HOŢILOR!!!!! Cu banii furati, să cumpere doar lumânări.

Comments are closed.