7 octombrie 2019

Apărătorul vâlcean al Elenei Udrea nu crede că aceasta l-a denunțat pe Biden

Avocatul vâlcean Veronel Rădulescu nu crede că Elena Udrea, clienta sa, ar fi făcut vreun denunț contra fostului vicepreședinte al SUA, Joe Biden. Afirmația a fost făcută la Realitatea TV, imediat după ce în SUA a explodat o bombă de presă. La oră de maximă audiență, pe Fox News, avocatul președintelui Donald Trump, Rudolph Giuliani, a spus că deține informații despre faptele de corupție ale familiei Biden în România.

În urmă cu o lună, câteva publicații obișnuite să publice informații din ,,sferele cele mai rarefiate” ale societății românești au prezentat o ipoteză. În timp ce era în arest în Costa Rica, Elena Udrea ar fi fost vizitată de mai multe ori, în mare secret, de echipe de investigatori FBI. După ipoteticele vizite, Udrea a fost eliberată din pușcărie în mare grabă, exact în ajunul Crăciunului și apoi a venit acasă. Siguranța afișată de Udrea, faptul că s-a întors în România, deși dosarul ei este pe rol, amplifică zvonurile potrivit cărora fosta ,,blondă de la Cotroceni” ar fi primit un ajutor nesperat de peste ocean, de la administrația Trump, datorită eventualei sale cooperări. 

După cum se știe, Elena Udrea a fost cea mai apropiată persoană din statul român a ex-președintelui Traian Băsescu. Participa la numiri importante, negocia în numele lui Băsescu șefi de parchete și avea o relație când bună – când proastă cu șefii serviciilor secrete. Există voci care susțin că Udrea l-ar fi denunțat pe Biden în legătură cu afacerile pe care familia acestuia le-ar fi avut în România în timpul mandatelor lui Traian Băsescu. Zvonul este, totuși, informat de avocatul ei, Veronel Rădulescu. ,,Eu nu cred așa ceva. Din alte motive strict juridice a fost eliberată Elena Udrea. Nu cred că a făcut vreun denunț cuiva, vreodată. Eu nici nu am clienți care fac denunț. Dacă vor să denunțe n-au nevoie de avocat, au nevoie de procuror” a spus Rădulescu. 

Acestea fiind spuse, există două posibilități: ori informația este fake – news, ori Elenei Udrea i s-a spus să nu vorbească despre denunț nici măcar cu propriul avocat.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like