Câţiva inculpaţi din dosarul „Sclavie la Berevoeşti”, aduşi în arestul IPJ Vâlcea

 

Curtea de Apel Piteşti a judecat marţi, 19 iulie 2016, apelul inculpaţilor din dosarul de sclavie din localitatea Berevoeşti, judeţul Vâlcea. Astfel, cei 37 de suspecţi au fost duşi în faţa judecătorilor, ei cerând să fie eliberaţi din arest preventiv. Numai că, magistraţii le-au respins contestaţiile şi astfel „stăpânii de sclavi” au ajuns în spatele gratiilor.

Conform Mediafax, o parte din cei 37 de acuzaţi au fost duşi în arestul Poliţiei Vâlcea, precum şi în arestul Poliţiei Argeş, Olt, Dâmboviţa şi cel al Poliţiei Capitalei. O altă femeie inculpată în dosar a primit arest la domiciliu, ea fiind dependentă de dializă.

După cum bine se ştie, săptămâna trecută, în comuna Berevoeşti, judeţul Argeş, au avut loc 40 de percheziţii la o fermă din localitate, acolo unde oamenii legii au găsit zeci de persoane legate în lanţuri sau chingi, care erau obligate să muncească, erau bătute, nu primeau mâncare, iar când primeau li se ofereau resturi.

Oamenii legii au acţionat pentru destructurarea grupurilor infracţionale organizate specializate în infracţiuni de trafic de persoane şi trafic de minori. Anchetatorii susţin că, din 2008 şi până în prezent, s-au constituit mai multe grupuri infracţionale care au recrutat zeci de persoane minore şi majore, prin constrângere, inducere în eroare, răpire sau profitând de starea de vulnerabilitate în care se aflau acestea (persoane minore, persoane cu dizabilităţi fizice sau psihice, cu situaţii materiale precare), în scopul exploatării prin supunerea la executarea de munci şi îndeplinirea de servicii în mod forţat şi prin obligarea la practicarea cerşetoriei, prin procedee care au adus victimele în stare de aservire şi de lipsire de libertate.

Foto: fotopress-24.ro/

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.