FOTO-UPDATE. DESCINDERI la DRĂGĂŞANI. 12 „hackeri” ridicaţi de mascaţi. Peste 50 de victime în dosar

UPDATE 2: Descinderile au avut loc la locuințele unor persoane bănuite de infracțiuni informatice și economice. Este vprba despre 10 percheziții domiciliare, în județele Vâlcea și Olt, fiind vorba de un grup infracțional organizat. Din cercetări a reieșit că aceștia ar fi postat pe internet anunțuri false, privind vânzarea de bunuri, fără ca acestea să există în realitate. Persoanele vătămate, fiind interesate de achiziționarea bunurilor, virau banii într-un cont creat de membrii grupării, însă produsele nu ajungeau niciodată la destinație. Până în prezent, au fost identificate peste 50 de persoane vătămate. Prejudiciul este estimat la 35.000 de euro. În cauză, sunt puse în aplicare 12 mandate de aducere, persoanele bănuite fiind conduse la sediul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, la audieri.

UPDATE: Din surse judiciare am aflat că anchetatorii vizează, în urma percheziţiilor de azi, mai multe persoane care sunt implicate în fraude informatice. Mai precis, câţiva aşa-zişi hackeri din Drăgăşani au fost deja ridicaţi de mascaţi şi aduşi la sediul DIICOT Vâlcea, acolo unde au loc o serie de audieri. La acțiunea de la Drăgășani au participat procurorii DIICOT Vâlcea, mascații de la SCCO Vâlcea și jandarmii din cadrul IJJ Vâlcea. 

În această dimineaţă de joi, 26 octombrie 2017, o acţiune a procurorilor DIICOT – Biroul Teritorial Vâlcea şi a mascaţilor de la SCCO Vâlcea are loc în municipiul Drăgăşani. Pe surse am aflat că percheziţiilor anchetatorilor sunt organizate chiar în oraş, în special în cartierul „Capul Dealului”.

Vom reveni cu amănunte în momentul în care vom avea informaţii certe cu privire la scopul descinderilor şi la persoanele vizate de oamenii legii.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like