5 februarie 2019

INCREDIBIL. Polițist din Vâlcea, cercetat disciplinar după ce a deranjat un politician pe Facebook

UPDATE: Conform unor informații de ultimă oră, încă un polițist din cadrul IPJ Vâlcea ar fi fost sancționat după un dialog violent pe Facebook cu colegul său menționat mai jos. În fapt, incidentul a avut loc în luna iunie 2018, iar unul dintre polițiști comenta împotriva unor persoane, dintr-un autocar, care erau în drum spre Capitală pentru a participa la un protest, în timp ce celălalt polițist – un ofițer – le lua apărarea oamenilor.  

Absolut incredibil ce se întâmplă la Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea. Un polițist a fost „atenționat” de conducerea unității doar pentru că a îndrăznit (incredibil!) să deranjeze un politician local printr-un comentariu postat pe Facebook. Să ne înțelege, omul și-a exprimat în acel comentariu o opinie personală, având, ca orice cetățean al României, drept la liberă exprimare.

Numai că, agentul de poliție în cauză nu a știut că șefii lui sunt în relații strânse de pietenie tocmai cu politicienii deranjați de comentariu și, ca urmare, s-a văzut băgat într-o comisie de disciplină pentru că a folosit un „limbaj neprincipial” „pe pagina de Facebook a unei persoane politice și membru de partid politic”.

Iată comentariul polițistului vâlcean: „Mamă, ce mecle aveți…zici că sunteți luați de acasă cu forța și băgați în autocare. De fapt, stai că vi s-au propus 2 mici și o bere la PET. Să vă fie rușine! Din cauza voastră țara asta este unde e…La copiii și nepoții voștri nu vă gândiți, egoiștilor analfabeți!?”.

Sigur, comentariul este ușor agresiv, însă, din punctul nostru de vedere, cercetarea sa disciplinară este forțată și „ușor” abuzivă. Cu certitudine, de acum încolo, polițiștii vâlceni vor fi supravegheați strict pe Facebook, pentru că, nu-i așa, politicienii care te ajută să ajungi în frunte nu trebuie deranjați?!

 

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like