O duminică de pomină cu polițiștii din Râmnicu Vâlcea. Cum se arde benzina statului degeaba!

Zarvă mare în cartierul Nord din Râmnicu Vâlcea în după-amiaza zilei de duminică, 6 ianuarie 2019. Mai multe echipaje de poliție și-au făcut apariția în cartier cu semnalele acustice şi luminoase pornite. Deci, clar… ceva se întâmpla! Am mers la fața locului, pe strada Ionel Geantă, acolo unde erau staționate patru echipaje ale Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea, din care au coborât circa 8-10 polițiști. Cum agenții de la fața locului s-au dovedit a fi aroganți și necomunicativi, am încercat să aflăm ce se întâmplă de la șeful Poliției Râmnicu Vâlcea, Christian Neghină, și de la purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Sandra Bălteanu.

Prima informație de la cei doi menționați mai sus a fost aceea că ar fi avut loc un accident pe strada General Magheru, șoferul ar fi fugit de la fața locului, iar polițiștii au găsit mașina în cartierul Nord. Numai că, informațiile s-au dovedit a fi eronate, iar ulterior purtătorul de cuvânt ne-a spus că, de fapt, polițiștii au mers la fața locului pentru a lua la audieri o tânără ce fusese implicată într-un scandal cu o altă fată.

Într-adevăr, în timp ce ne aflam la fața locului, agenții de poliție au ieșit din scara unui bloc cu o tânără. Nu vă imaginați că era vorba de vreo luptătoare de judo, că nu e cazul. Fata avea cu tot cu haine vreo 50 de kg. “Periculoasă” rău și de aceea ne îndoim că era necesară prezența a 10 polițiști! Ca urmare, am încercat să aflăm de ce polițiștii ard benzina statului degeaba, intervenind în forță acolo unde se pare că nu este cazul, iar când sunt solicitați să facă ordine în zonele frecventate și devastate de rromi lipsesc cu desăvârșire.

Evident că întrebările noastre au deranjat, iar în final ni s-a spus că fetele respective sunt bănuite că ar fi prostituate și că nu e așa ușoară intervenția cum credem noi. Mai să ne lăsăm păcăliți! Numai că, am continuat cu întrebările, iar concluzia a fost următoarea: două tinere s-au certat într-un apartament pentru că una s-ar fi închis în baie, iar cineva (nu se știe cine) a sunat la 112. Grav, domnule, grav!  Ba mai mult, șeful Poliției Municipiului, Christian Neghină, știa că doar doi polițiști au mers la fața locului pentru a le duce pe tinerele “periculoase” la declarații la sediul Poliției.

Poliția Română – siguranță și încredere! Vax albina!

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like