18 octombrie 2023

PERCHEZIȚII la VÂLCEA. Contrabandiști ridicați de mascați

Cinci mandate de aducere și opt percheziții domiciliare în această dimineață de 18 octombrie a.c., în județul Vâlcea și la Hunedoara. Dosarul este instrumentat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălcești, descinderile având loc în județul nostru în zona Bălcești. Cauză penală vizează săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu țigarete.

“Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie 2022 – octombrie 2023, persoanele bănuite ar fi deținut, procurat, transportat și comercializat diverse cantități de țigarete provenite din contrabandă. Mai multe sume de bani și bunuri (telefoane și țigarete de contrabandă) au fost ridicate, în urma perchezițiilor.

Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Vâlcea, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălcești. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, ai Serviciului Criminalistic din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea, al Biroului de Analiză a Informațiilor Vâlcea, precum și al luptătorilor din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale Vâlcea și Hunedoara.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumţia de nevinovăţie” – informează IPJ Vâlcea.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like