9 octombrie 2016

Poliţiştii şi pompierii din Vâlcea, agresaţi în timpul intervenţiei! Atacatorul, ridicat de mascaţii şi arestat!

 

Poliţiştii şi pompierii din Vâlcea au fost victime ale unui individ recalcitrant şi violent. Nefericita întâmplare a avut loc în data de 30 septembrie 2016, în localitatea Amărăşti, când un apel pe 112 anunţa un conflict în gospodăria unor localnici. Mai exact, bărbat punea foc unei căpiţe de fân şi ameninţa cu alte nenorociri. La faţa locului au ajuns prima data doi poliţişti, care au constatat că scandalagiul este Constantin Oprea, cel care îşi ameninţa în continuu atât nevasta, cât şi fratele. Astfel, oamenii legii au intervenit şi au încercat să-l determine pe bărbat să renunţe la atitudinea agresivă. Numai că, individul a devenit şi mai violent şi, la un moment dat, după înjurăturile de rigoare adresate organelor de cercetare, el a scos un cuţit de pe mâneca bluzei şi i-a ameninţat pe poliţişti.

Între timp, la locul cu pricina au ajuns şi pompierii, iar atunci Constantin Oprea a început să arunce cu pietre şi în poliţişti şi în pompieri, avariindu-le echipajele. Scandalul a fost unul de amploare, până la venirea mascaţilor, care au reuşit să-l imobilizeze, să-l încătuşeze şi să-l ducă la sediul Poliţiei pentru audieri.

Agresorul a fost arestat

Constantin Oprea a fost reţinut, iar vineri, 7 octombrie 2016, magistraţii Judecătoriei Drăgăşani, la propunerea procurorilor Parchetului Drăgăşani, au emis un mandat de arestare preventivă pe numele lui.

„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Drăgăşani Dispune arestarea preventivă a inculpatului OPREA CONSTANTIN, pentru săvârşirea a 2 (două) infracţiuni de ultraj, prev. de art. 257 alin. 1, 2 şi 4 C.pen. rap. la art. 206 alin. 1 C.pen. şi la art. 253 alin. 1 C.pen. (două fapte), cu aplicarea art. 38 alin. 2 C.pen. , pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de astăzi, 07.10.2016 şi până la data de 06.11.2016, inclusiv. În baza art. 230 C.p.p. dispune emiterea de urgenţă a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. Măsurile dispuse se comunică administraţiei locului de deţinere. În baza art.275 alin. (3) C.p.p. cheltuielile judiciare avansate de stat vor rămâne în sarcina acestuia. Onorariul apărătorului din oficiu, av. Pănescu Eduard Petruţ în sumă de 130 lei se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi 07.10.2016, ora 13,16, la sediul Judecătoriei Drăgăşani” – se arată în minuta instanţei.

 

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.