Sacomet scoate documentele! Nicolaescu: ,,Pot depozita temporar, conform autorizaţiei de mediu”

Atacată, din nou, de presă şi verificată de instituţiile statului, SC Sacomet (firma administrator al gropii de gunoi de la Măldăreşti) se apără cu documente. Faptul că prefectul judeţului, Florian Marin, a declanşat o anchetă a mai multor instituţii aflate sub coordonarea Prefecturii, este un lucru benefic. Anchetele instituţiilor statului sunt benefice atâta vreme cât sunt făcută cu responsabilitate şi nepărtinire. În fond, controlul de faţă l-a determinat pe omul de afaceri Florian Nicolaescu, patronul şi administratorului SC Sacomet, să prezinte instituţiilor statului şi opiniei publice, documente justificative. În presă, Nicolaescu este acuzat că a depozitat gunoi într-o curte (alta decât curtea sediului social al societăţii sale) şi că, prin acest demers, a comis o ilegalitate.
Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice (aşa se numea la data aceea), prin Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, au acordat SC Sacomet, în 2013, autorizaţia de mediu nr. 27 din 10 aprilie. Prin acest document care este valabil zece ani, SC Sacomet are dreptul să stocheze temporar deşeurile într-un punct secundar de lucru, aflat în strada 1 Decembrie, în Horezu. Exact pentru acest lucru a fost acuzat, zilele acestea Nicolaescu. ,,Stocarea temporară a deşeurilor se face în cadrul sediului secundar din strada 1 Decembrie, Horezu”.
,,Eu am respectat ce scrie în autorizaţia de mediu. Deci, am dreptul să stochez provizoriu. Acolo, pe strada 1 Decembrie, fac baloţi din peturi pentru că acolo am staţia de sortare a deşeurilor, nu în curtea sediului principal, de pe strada Florilor. Deşeurile care nu pot fi sortate nu rămân acolo, aşa cum greşit se interpretează, ci sunt transportate la Târgu – Jiu, la groapa de gunoi administrată de Polaris Mediu SRL, societate cu care am contract. Pot prezenta oricând, oricui, contractul între Sacomet şi Polaris, cum de altfel, l-am mai şi prezentat. De asemenea, pot prezenta şi note de cântar care să ateste că noi, cu adevărat ducem gunoiul la Polaris. În schimb, nu ştiu unde îl duc alţii, dar asta este o altă poveste” a declarat Florin Nicolaescu.
Este de menţionat că în autorizaţia eliberată de Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului nu se stipulează o anumită limită de depozitare temporară. Prefectul judeţului Vâlcea, Florian Marin, a dispus un control al mai multor instituţii aflate sub autoritatea Prefecturii, care să ateste, sau nu, faptul că Sacomet încalcă legea depozitând temporar deşeuri în sediul secundar din strada 1 Decembrie, Horezu.

Foto: Facsimil din autorizaţia de mediu a SC Sacomet

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like