19 ianuarie 2023

Scandal provocat de doi vâlceni într-o stațiune din Gorj. Polițiștii, amenințați cu moartea…

Puși pe harță, doi bărbați din comunele Sinești și Grădiștea, județul Vâlcea, au provocat un scandal în stațiunea Rânca, în fața unei pensiuni, iar apoi au fugit cu un autoturism, fiind urmăriți kilometri întregi de echipajele de Poliție. Unul dintre vâlceni a ajuns după gratii, după ce i-a amenințat cu moartea chiar și pe polițiști. Individul în vârstă de 34 de ani (din Grădiștea) avea asupra lui un obiect tăietor pe care l-a scos la intimidare. Ulterior, oamenii legii au descoperit că vâlceanul se urcase la volanul autoturismului sub influența alcoolului și fără permis de conducere. Pentru faptele sale, el a ajuns după gratii pentru următoarele 30 de zile. Colegul său de scandal, un bărbat de 27 de ani, din Sinești, este cercetat în stare de libertate după ce a scos un pistol de tip airsoft și a amenințat cu el.

“La data de 16 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Novaci, au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112, de către o femeie de 40 de ani, din orașul Novaci, cu privire la faptul că în fața unei unități de cazare din Zona Turistică Montană Rânca are loc un conflict între mai multe persoane.

Lucrători din cadrul IJJ Gorj și polițiști din cadrul Poliției Orașului Novaci au pornit în urmărirea autoturismului în care se aflau persoanele implicate în conflict, ulterior acesta fiind identificat pe DN 67 C Rânca.

Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat de 34 de ani, din comuna Grădiștea, județul Vâlcea a scos dintr-un autoturism un obiect tăietor-înțepător, amenințând mai multe persoane aflate în fața unității de cazare.

Ulterior, din autoturism a coborât un alt bărbat de 27 de ani, din comuna Sinești, județul Vâlcea, care a scos o armă, în urma verificărilor stabilindu-se că este vorba despre un pistol (tip airsoft) nesupus autorizării.

În urma continuării cercetărilor, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul de 34 de ani, a condus un autoturism pe raza Zonei Turistice Montane Rânca, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, pe parcursul intervenției, bărbatul a adresat polițiștilor, amenințări cu moartea.

La data de 17 ianuarie a.c., în urma administrării probatoriului s-a dispus măsura reținerii față de bărbatul de 34 de ani, din comuna Grădiștea, județul Vâlcea, pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, tulburarea ordinii și liniștii publice, amenințare, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice și care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La aceeași dată, bărbatul a fost prezentat instanței de judecată, acesta fiind arestat preventiv pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de polițiști, pentru documentarea întregii activități infracționale a bărbatului, sub supravegherea unității de parchet competente” – precizează Poliția Gorj.

You May Also Like