Șeful SAJ Vâlcea, bun de plată. Afaceri sau greșeli manageriale?!

Curtea de Conturi ,,demolează” managementul defectuos al medicului Dan Pădureanu, managerul Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vâlcea. Suntem în posesia a două documente din care rezultă cât de bun și serios manager este Pădureanu. Două fișe pe numele aceluiași debitor – Dan Constantin Pădureanu – din care reiese că acesta are de plătit 24911 lei și 16751 lei. 

Prima fișă datează din iunie 2017. Pădureanu e bun de plată conform inspectorilor Curții de Conturi pentru că ducea ambulanțele la reparat la un alt service decât acela cu care avea SAJ contract. Unul mai scump, firește. SAJ avea contract de reparații și întreținere autoutilitare cu Auto Europa din Râmnicu Vâlcea. Ducându-le la alt service mai scump, au rezultat niște plăți în plus. Așa că a fost nevoie să se ,,umble” din pix în documentele SAJ la orele prestate de Auto Europa pentru a se echivala sumele. Curtea de Conturi a descoperit manevra, iar Pădureanu s-a îndreptat cu plângere penală contra celor de la Auto Europa. Surse din SAJ Vâlcea susțin că a apelat la plângere penală pentru a tergiversa plata, ori pentru a nu plăti deloc. Totul s-a terminat cu concluzia că service – ul cu care SAJ Vâlcea avea contract a lucrat onest, iar Pădureanu trebuie să plătească 24911 lei. Și mai grav pentru manager este că pe fir au intrat și procurorii. Inițial, dosarul a fost la Parchetul de pe Judecătoria Râmnicu Vâlcea, instituția care și-a declinat competența către DNA Pitești. 

A doua fișă a debitorului Dan Constantin Pădureanu este datată martie 2019. Conform acesteia, managerul SAJ Vâlcea are de plătit 16751 lei. Suma i-a fost imputată tot de Curtea de Conturi care a verificat un contract de reparații aparatură medicală dintre SAJ Vâlcea și SC Medicalcorp Sibiu cu sediul în Prahova. Conform raportului Curții, plata s-ar fi făcut fără viza controlului financiar intern. Pădureanu a folosit aceeași metodă ca în cazul service – ului Auto Europa: a intentat proces. L-a pierdut, deci are de achitat 16751 lei. 

Că Dan Pădureanu va plăti aceste sume, nu este nicio problemă. La averea strânsă (desigur, din muncă cinstită), sumele nu se vor simți prea tare. Dar aceste două episoade sunt edificatoare pentru cât de iscusit este Pădureanu ca manager. Asta dacă au fost greșeli. Dacă nu…dosarul este oricum în lucru la DNA Pitești.

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like