VÂLCEA: Tânăr recidivist, acuzat de tentativă de viol. Victima: o bătrână de 74 de ani  

 

O femeie de 74 de ani, din comuna Zătreni, judeţul Vâlcea, a tras spaima vieţii sale când un tânăr beat criţă a intrat peste ea în locuinţă, a agresat-o şi a încercat să o violeze. Se întâmpla în seara zilei de 31 octombrie 2015, iar bătrâna Nicoliţa P. a reuşit ca prin minune să scape din mâinile individului. Ulterior, ea a avut nevoie de 45 de zile de îngrijiri medicale, iar agresorul – Claudiu Nicolae Coarnă (25 de ani) – a ajuns pe mâna procurorilor.

Iniţial, anchetatorii au deschis un dosar pe numele său pentru comiterea infracţiunilor de violare de domiciliu şi loviri şi alte violenţe. Numai că, în 2016, când Parchetul de pe lângă Judecătoria Bălceşti a fost preluat de un nou prim-procurori, ancheta s-a extins, suspectul a fost din nou audiat, iar atunci el a recunoscut în faţa procurorilor că intenţiona să o violeze pe bătrână în momentul în care a pătruns în locuinţa ei.

Astfel, s-a schimbat încadrarea juridică, iar pe numele lui Claudiu Nicolae Cornea a început urmărirea penală pentru tentativă la infracţiunea de viol şi violare de domiciliu. Mai mult, în data de 29 septembrie 2016, procurorii de la Bălceşti au cerut arestarea lui preventivă, mai ales că individul este recidivist, în anul 2013 el fiind condamnat la închisoare cu suspendare tot pentru tentativă de viol. Numai că, judecătorii nu au considerat că este pericol social şi l-au pus doar sub control judiciar. Decizia a fost contestată la Tribunalul Vâlcea şi urmează să se judece zilele acestea.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.