8 iulie 2021

Rețea infracțională, destructurată la Vâlcea. 8 arestați și prejudiciu de 2 milioane de euro (FOTO)


UPDATE: Tribunalul Vâlcea a decis să-i trimită după gratii, pentru 30 de zile, pe cei 8 suspecți: “Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vâlcea. În baza art. 226 Cod de procedură penală raportat la art. 223 alin. 2 Cod de procedură penală; Dispune arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 08 iulie 2021 şi până la data de 06 august 2021 inclusiv a inculpaţilor”.


Deranj mare ieri, 7 iulie 2021, în Râmnicu Vâlcea. Fiul unui fost polițist, cumnatul unui șef de poliție al unui oraș din județ și alți indivizi au fost ridicați de mascații de la SCCO Vâlcea și de procurorii DIICOT Vâlcea.

Peste 100.000 de euro confiscați…

În total, au fost efectuate 27 de percheziții domiciliare, persoanele vizate fiind suspecte de comiterea de fraude informatice, spălare de bani, fals material în înscrisuri oficiale și trafic de droguri de risc. La audieri au fost duse 16 persoane, iar 8 dintre ele au rămas reținute și urmează să fie duse în fața instanței Tribunalului Vâlcea cu propunerea de arestare preventivă. Restul vor fi cercetați în stare de libertate. Reținuții sunt: Mihai Constantin S., Alexandru Ionuț C., Georgiana C.D., Vasile Roberto P., Alexandru C., Aurel Ciprian G., Dumitru Daniel R. și Constantin Mădălin P.

Polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, peste 105.000 de euro, 20.300 de lei, ceasuri, telefoane, cartele, tablete, un pistol cu glonț, supus autorizării, 34 de fragmente vegetale și alte bunuri.

Percheziții la Atena în cadrul aceluiași dosar

Potrivit anchetatorilor, rețeaua infracțională din Vâlcea avea legături și la Atena, în Grecia, motiv pentru care s-au efectuat și acolo percheziții cu ajutorul autorităților elene. Prejudiciul este unul uriaș, procurorii susținând că ar fi vorba de circa 2 milioane de euro.

“În fapt, persoanele bănuite, până în luna iunie 2021, ar fi deschis cel puţin 120 de conturi bancare în Ungaria și cel puțin alte 100 de conturi bancare în Spania, Polonia şi alte ţări, prin intermediul cărora ar fi fost transferate şi, ulterior, retrase 2 milioane de euro, care ar proveni din comiterea de infracţiuni de fraudă informatică.

În urma perchezițiilor, a fost dispusă reținerea, pentru 24 de ore, a 8 persoane, 7 bărbați și o femeie, din județul Vâlcea” – se arată într-un comunicat al SCCO Vâlcea.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like