ACCIDENT GRAV de MUNCĂ în VÂLCEA: Muncitor de la Cominco, strivit de motostivuitor

Un angajat al firmei Cominco Oltenia SA a fost pur si simplu strivit de un motostivuitor condus de un coleg de-al sau. Nefericita intamplare a avut loc miercuri, 18 ianuarie 2017, in jurul orei 15.00, in localitatea Alunu, satul Coltesti, judetul Valcea, acolo unde Cominco are un punct de lucru. La un moment dat, Ș.I. – 55 de ani, angajat ca lacatus mecanic la firma amintita, a fost prins intre motostivuitor si peretele unei magazii. Soferul motostivuitorului – R.G. – facea o manevra de mers inapoi si nu l-a observat pe colegul sau care se afla in spate, strivindu-l.

Imediat dupa accident, un angajat a sunat la 112, anuntand incidentul. Ranitul a fost transportat de urgenta la Spitalul Judetean de Urgenta Valcea, acolo unde a fost diagnosticat cu traumatism abdominal pelvin si soc hemoragic ischemic la piciorul drept.

In cauza s-a intocmit un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa, iar angajatorul are obligatia de a constitui o comisie de cercetare, iar dosarul privind cauzele producerii accidentului de munca vor ajunge pe masa sefului ITM Valcea.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.