8 septembrie 2016

ALERTĂ în VÂLCEA: Bacterie depistată în magazine, restaurante și abatoare

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a transmis un comunicat de presă care a pus în stare de alertă autorităţile din mai multe judeţe, printre care sd afla si judetul Valcea.
Este vorba despre bacteria E.coli, care a fost depistată în magazine, abatoare și restaurante din opt județe din țară, inclusiv Valcea.

Au fost prelevate 14 probe, iar situaţia este alarmantă, având în vedere că tulpina de E.-coli a provocat anul acesta moartea mai multor bebeluşi din Argeş.
Produsele infestate cu bacteria E.Coli au fost găsite în județele Vâlcea, Suceava, Tulcea, Sibiu, Caraș Severin, Bistrița Năsăud, Olt și Prahova. Bacteria a fost descoperită în abatoare din Vâlcea și Suceava, în carnea tocată și cârnații din Tulcea, în pasta de mici dintr-un restaurant din Caraș Severin, în telemeaua de oaie din Olt, dar și în laptele de la o fermă din Prahova.
În plus, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a retras de pe piață 29 de tone de rodii importate din Turcia, care conțin reziduuri de pesticide peste limita admisă, conform potrivit News.ro.

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.