APAVIL ASIGURĂ LOCUITORII JUDEȚULUI VÂLCEA CĂ SE VOR REALIZA TOATE INVESTIȚIILE PROPUSE

DIRECTORUL GENERAL, ING. ION FLORESCU: NICIUN EURO NU SE PIERDE!

Având în vedere zvonurile apărute în ultima vreme în mediul online și nu numai, conform cărora Apavil ar fi pierdut peste 200 milioane euro, consider că este de datoria mea să demontez aceste aberații și să informez populația județului Vâlcea: nu se va pierde niciun euro!
De ce? Pentru că întreaga finanțare aferentă Proiectului Major de apă din cadrul POIM se fazează, ceea ce înseamnă că sumele se vor transfera și vor fi suportate integral din fonduri europene prin Programul Dezvoltare Durabilă 2021 – 2027 (PDD).
Pentru cheltuielile efectuate deja în cadrul Proiectului Nemajor pentru Realizarea ratei de conectare de 100% în Râmnicu Vâlcea, Ocnele Mari, Drăgășani, Călimănești, Băbeni și Băile Olănești și restul de executat în cadrul acestor contracte se va semna contractul de finanțare în cursul lunii noiembrie.
Restul investițiilor vor fi fazate, aceasta fiind singura soluție pentru a putea fi transferate integral pe viitoarea perioadă de programare.
Așadar, nimic nu se pierde, ci se transferă, tocmai pentru ca vâlcenii să beneficieze de infrastructura de apă-canal pe care vrem să o dezvoltăm.
Cei care lucrează cu fonduri europene înțeleg exact despre ce e vorba. Ceilalți fac doar politică… Acestora țin să le amintesc că atât Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, cât și Consiliul Județean Vâlcea acordă tot sprijinul Societății Apavil S.A.

Ion FLORESCU,
Director General Apavil S.A.

You May Also Like