Care mai e situația la zi a pandemiei în Vâlcea…

Județul Vâlcea se află în acest moment în scenariul verde, cu o rată de infectare la mia de locuitori de 0,02. În prezent, în unitățile sanitare din județul Vâlcea se mai află doar o singură persoana internată cu SARS-CoV-2, având o formă medie a bolii. De asemenea, un singur focar de SARS-CoV-2 a mai fost identificat în județ, la un agent economic.

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate 16.451 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medicalși a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 61.576 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 47.792 de teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total au fost realizate 109.368 de teste în județul Vâlcea.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, în prezent, o persoana se află în carantină la domiciliu sau la locația declarată și patru persoane de află in izolare la domiciliu.

loading...

You May Also Like