11 octombrie 2016

COD GALBEN în nordul judeţului VÂLCEA

 

Meteorologii de la ANM au emis două coduri în această dimineaţă: COG GALBEN şi COD PORTOCALIU, ce este instituit în perioada  11 octombrie, ora 15.00 – 13 octombrie, ora 10.00. În judeţul nostru este valabil Codul Galben doar pentru jumătate de nord a Vâlcii, specialiştii susţinând că vor fi ploi însemnate cantitativ, ninsori la munte şi intensificări susținute ale vântului.

„În intervalul menţionat, temporar va ploua în majoritatea regiunilor. În special în sud-estul, estul și centrul țării, precum și în zonele montane și submontane cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 40…50 l/mp. La munte, îndeosebi în zona Carpaților Orientali și Meridionali, treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă.

Vântul va prezenta intensificări temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze ce vor depăși la rafală 55…65 km/h cu precădere în regiunile estice şi la munte şi pentru intervale scurte de timp peste 75…80 km/h în zona litoralului, dar şi pe crestele înalte de munte, unde va viscoli ninsoarea” – se arată în avertizare.

Foto sus: Catalin Vezetiu Facebook

cod

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.