Cutremur de 5,6 grade! Și Vâlcea s-a zgâlțâit!

UPDATE 3: Un nou cutremur, de aceasta data cu magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter, s-a produs sambata, la ora 12.15, in zona seismica Vrancea, judetul Buzau, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP). Seismul a avut loc la o adancime de 143,2 kilometri. Este cel de-al treilea cutremur de azi, primul fiind cel mai puternic. 

UPDATE 2: Dupa o serie de cercetari, specialistii de la ISFP au stabilit in dimineata zilei de sambata ca, de fapt, cutremurul din Zona seismica Vrancea, ar fi avut o magnitudine de 5,3 grade pr scara Richter si s-a produs la o adancime de 91.6 de kilometri. El a fost urmat de o replica, la ora 02.48 producandu-se un alt cutremur in Vrancea, cu o magnitudine de 2.7 grade pe scara Richter si o adancime de 76 kilometri.

UPDATE: Potrivit primelor estimari, seismul a avut o magnitudine de 5,6 grade, conform primei postari a INFP (Institutul National de Fizica a Pamantului) – foto jos -, deși surse externe au publicat ca seismul a avut o magnitudine între 6,1 și 6,3 grade.

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 5,6 grade pe scara Richter a avut loc in noaptea de vineri spre sambata, 23/24 septembrie 2016, la ora 02.11. Cutremurul s-a produs in zona Vrancea, la o adancime de 112,3 kilometri.

Printre judetele in care s-a simtit destul se puternic s-a numarat si Valcea, blocurile din municipiu zgâlțâindu-se serios preț de câteva secunde.

img_4749

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.