Judecătoarea lui Bercea Mondialu’, condamnată! Ea și-a cumpărat casă în Vâlcea cu banii primiți mită

A cerut 200.000 de euro mita pentru a-l judeca pe interlopul Bercea Mondialu’ in stare de libertate si, ulterior, a-l achita in dosarul tentativei de omor in cazul nepotului sau. Este vorba despre fosta preşedintă a Tribunalului Olt, care vineri, 23 septembrie 2016, a fost condamnată la 8 ani de închisoare cu executare de magistraţii Curţii de Apel Craiova.

Din banii primiti mita, judecatoarea Carmen Marinescu şi soţul ei, şi-ar fi cumpărat o casa si teren la Valcea, in statiunea Baile Olanesti.
Magistrata a cazut insa in plasa procurorilor DNA si a fost acuzata ca a pretins şi a primt prin intermediul avocatului Cismaru Dumitru, de la o persoană denunţătoare suma de 200.000 de euro, pentru a dispune cercetarea unui inculpat în stare de libertate şi pentru a pronunţa o soluţie pe fond favorabilă în dosarul lui Bercea Mondial. Pentru banii primiţi, judecătoarea Carmen Marinescu trebuia să îl achite pe interlop, dar şi să intervină, în acelaşi scop, pe lângă ceilalţi judecători care se ocupau de caz. Suma de bani a fost luată în două tranşe, una de 150.000 de euro şi a doua de 50.000 de euro.
“În realitate, aceste imobile (…), au fost achiziţionate din suma de 200.000 de euro pretinsă şi primită de suspecta Marinescu Eugenia-Carmen prin intermediul inculpatului Cismaru Dumitru, toate aceste demersuri fiind efectuate în scopul ascunderii sau al ascunderii şi disimulării originii ilicite a acestor bunuri şi ajutarea persoanelor care au săvârşit infracţiunea din care provin bunurile să se sustragă de la răspunderea penală”, se arată într-un document al DNA.
Judecătoarea a fost suspendată din funcţie în momentul în care a fost arestată în anul 2014 pentru luare de mită, trafic de influenţă şi fals în declaraţii. Magistraţii Curţii de Apel Craiova au condamnat-o vineri, 23 septembrie 2016, pe Carmen Marinesu la 8 ani de închisoare cu executare.
„Interzice inculpatei ca pedeapsă accesorie exercitarea dreptului de a fi aleasă în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a exercita funcţia de magistrat, de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. În baza art. 326 C.p. cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p. şi art. 5 C.p., Condamnă inculpata Marinescu Eugenia Carmen la pedeapsa de 6 luni închisoare. În temeiul art .38 alin.1,art.39 alin.1 lit.b Cod penal, art 45 alin 2 Cod penal, Contopeşte pedepsele aplicate inculpatei Marinescu Eugenia Carmen în pedeapsa cea mai grea de 5 ani şi 6 luni închisoare, la care se adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse aplicate, respectiv 2 ani şi 6 luni închisoare, urmând ca inculpata să execute pedeapsa rezultantă de 8 ani închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art. 66 lit. a, b şi g Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a exercita funcţia de magistrat, pe o durată de 4 ani“, se arată în motivarea instanţei.

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.