FOTO – Protest spontan la Garda de Mediu Vâlcea…

/

Angajații Comisariatului Vâlcea al Gărzii de Mediu au organizat, marți, 14 martie 2017, între orele 10.00 şi 12.00, un protest spontan, în semn de nemulțumire față de nivelul foarte mic al salariilor. Inspectorii Gărzii de Mediu consideră că sunt cel mai prost plătiţi din sectorul bugetar în raport cu complexitatea atribuţiilor şi, mai ales, în raport cu alte instituţii de control ale statului. De aceea, ei cer autorităților centrale să adopte măsuri urgente pentru creșterea veniturilor în acest domeniu.

Salariile angajaților Gărzii de Mediu nu au mai fost mărite încă din anul 2010, în ciuda faptului că această instituție atrage anual venituri din amenzi de ordinul zecilor de milioane de lei.

„În contextul discuțiilor privind legea salarizării, Sindicatul Național al Gărzii de Mediu, afiliat la Alianța Națională a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX, anunță eșecul negocierilor purtate în ceea ce privește egalizarea salariilor angajaților din instituțiile de inspecție și control, cu atribuții similare, din cadrul Ministerului Mediului si Ministerului Apelor și Pădurilor.

În aceste condiții, pentru susținerea nemulțumirilor referitoare la salarizare, comisarii Gărzii Naționale de Mediu se solidarizează cu acțiunea spontană de protest a colegilor din cadrul Agențiilor de Protecția Mediului, prin întreruperea programului de lucru pentru 2 ore, azi, 14 martie 2017.

Solicităm și pe această cale, deschidere la dialog în vederea soluționării pe cale amiabilă a solicitărilor noastre și alinirea salariilor angajaților Gărzii de Mediu la nivelul salariilor colegilor din instituțiile cu atribuții similare” – a transmis pentru toată ţara președintele Sindicatului Național al Gărzii de Mediu, Valentin Neagoe.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.