Furtune apă

https://cdn.pixabay.com/photo/2021/06/01/16/18/garden-hose-6302165_960_720.jpg

Ai o parcelă de pământ, o grădină sau un teren în spatele casei care necesită o udare regulată? Atunci ai nevoie de un furtun de calitate pentru a uda florile, pomii fructiferi, arbuștii sau legumele pe care le cultivi.

Un furtun de grădină reprezintă cea mai simplă modalitate de a-ți uda plantele. Magazinele de specialitate îți propun produse cu o lungime care ajunge până la 50 de metri pentru a uda întreaga suprafață de care dispui. Însă, după cum bine știi, lungimea nu este singurul factor pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când alegi un furtun de apă. Ai nevoie de un furtun robust care să dureze mai mult de-o vară. 

Optează pentru un model cu mai multe straturi. Este esențial ca furtunul ales să fie întărit. Acest lucru garantează stabilitatea dimensională, rezistența la presiune și evită formarea de noduri. Spre exemplu, un furtun din pvc poate suporta o presiune de până la 12 bari. În plus, trebuie să te asiguri de faptul că furtunul ales este rezistent și la intemperii. Razele UV și ploaia pot deteriora furtunul pe termen lung dacă acesta nu beneficiază de această rezistență.

Furtun de grădină spiralat pentru a câștiga spațiu

Folosește-l după care răsucește-l: după o perioadă acest lucru poate deveni obositor. Însă există o soluție posibilă la această problemă: furtunul spiralat. Nu mai este nevoie să îl înfășori după fiecare utilizare. Se va înfășura de unul singur și nu ocupă mult loc. În magazine vei găsi furtune spiralate cu o lungime de până la 15 metri. Un lucru care îți permite să acoperi întreaga grădină.

Furtun de aspirație pentru pompa ta

An de an, tone de litri de apă cad din cer. De ce mai folosești încă apa de la robinet? Procură-ți un butoi de apă de ploaie, o cisternă sau construiește un puț în grădina ta pentru a nu da așa mulți bani pe apă. Cu ajutorul unei pompe și a unui furtun de aspirație vei putea pompa apa și să o pulverizezi pe plante. Pentru asta, vei avea nevoie de un furtun pvc complet, echipat cu racord din alamă de calitate.

Flexibilitatea unui furtun de apă este importantă. Trebuie să fie suficient de flexibil deoarece acest lucru îți permite să îl transporți cu ușurință prin grădină. Trebuie să te asiguri că furtunul nu se pliază pentru ca alimentarea cu apă să nu se întrerupă.

Robust, de calitate, alege un furtun care să răspundă nevoilor tale

Fie că vrei să uzi gazonul, plantele sau vrei să redistribui apa din puț sau dintr-un butoi de apă de ploaie, ai nevoie de un furtun de apă de calitate. Soluția de bază atunci când vine vorba de irigarea grădinii, furtunul de apă este în egală măsură cea mai simplă soluție, cu investiții minime pentru o grădină.

Simplu, mai dotat sau întărit (între 3-4 straturi), furtunul de apă este disponibil pe piață în diferite dimensiuni. Trebuie să ții cont de acest lucru atunci când îl alegi, să te asiguri că este suficient de lung pentru a acoperi întreaga suprafață. Nu alege un furtun scurt deoarece vei fi nevoit să adaugi mai multe racorduri și astfel va deveni mai greu. În general, găsim lungimi de 15,20, 25 sau 50 de metri în comerț. Vei găsi în egală măsură kituri gata de folosit care includ racordurile.

Pe lângă modelele de furtunuri obișnuite, mai există pe piață modele extensibile, tip aspensor sau tip picătură. Fiecare din aceste modele au o anumită întrebuințare, vin cu un sistem de funcționare diferit. Mai există modele folosite în scopuri comerciale cu dimensiuni mai mari decât cele obișnuite, mai groase, concepute astfel încât să reziste la uz intens și la apă fierbinte. 

Furtunul extensibil este rezistent, are un strat dublu, atunci când este conectat la un robinet și apa pornește, se lungește de până la trei ori față de dimensiunea sa normală. Când vrei să îl strângi este de ajuns să îl golești de apă, se va contracta imediat.

℗Articol publicitar

loading...

You May Also Like