GRAV: Caz de infecție cu virus West Nile confirmat la Vâlcea

Specialistii Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică ne dau vesti proaste. Potrivit acestora, s-au confirmat inca 18 cazuri de infecție cu virus West Nile, iar unul dintre acestea este la Valcea. Toate cazurile au fost confirmate în perioada 1 – 9 septembrie în mai multe judete din Romania. Numarul persoanelor decedate din cauza acestui virus a ajuns la 5, de la inceputul anului si pana in prezent.

Pe grupe de vârstă, situația se prezintă astfel: cele mai multe persoane infectate cu acest virus — 20 — fac parte din grupa de vârstă 70 — 79 de ani, 9 persoane de 80 de ani și peste, 9 persoane cu vârste între 60 — 69 de ani, 6 persoane între 50 — 59 de ani, 5 persoane între 40 — 49 de ani, 4 persoane între 30 — 39 de ani, 4 persoane între 20 — 29 de ani și o persoană cu vârsta până în 19 ani – precizeaza Agerpres.

Medicii recomandă populației să evite expunerea la țânțari purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi, să utilizeze substanțe chimice repelente de țânțari, să împiedice pătrunderea insectelor în casă (plase de protecție), să asigure desecarea băltirilor de apă din jurul gospodăriilor, să îndepărteze recipientele de apă stătută și gunoiul menajer.

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.