HOȚ de LEMNE prins într-o PĂDURE din PĂUȘEȘTI

Un valcean este acuzat de taiere ilegala de arbori si furt, dupa ce politistii au constata ca el desfrisa ilegal intr-o padure din comuna Pausesti.
Sambata, 18 februarie a.c., poliţiştii Postului de Poliţie Păuşeşti au fost anuntati ca intr-o padure de pe raza comunei Pausesti, sat Buzdugan, in punctul Valea Pietrii, se taie ilegal arbori.  Oamenii legii au mers la fata locului si au si prins hotul, caruia i-au facut dosar penal.
„La faţa locului, poliţiştii au stabilit că L.I.C., de 36 de ani, din comuna Păuşeşti, a tăiat trei arbori, specia fag, nemarcaţi, care au fost folosiţi pentru foc.
A fost solicitată prezenţa unui pădurar, din cadrul Ocolului Silvic Băbeni, care a stabilit volumul şi valoarea materialului lemnos, respectiv, 4,5 metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 700 de lei.
Poliţiştii au confiscat aproximativ 3 metri cubi de materialul lemnos, pe care l-au predat Ocolului Silvic Băbeni, aproximativ 1,5 metri cubi de material lemnos a fost folosit pentru foc.
În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori, fapte prevăzute de Legea nr.46/2008, privind Codul silvic” – precizeaza IPJ Valcea.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.