Iniţiativă pentru mărirea limitei de viteză pe mai multe şosele, inclusiv în Vâlcea. Sunteţi de acord?

Când nu ai ce face și pierzi timpul pe banii statului, îţi vin idei care mai de care mai trăsnite. Este cazul unui deputat PSD, care s-a gândit el că trebuie mărită limita de viteză în localități şi a şi gândit o iniţiativă legislativă în acest sens. Printre șoselele vizate de el se numără şi cele din Vâlcea, în ciuda faptului că judeţul nostru este printre judeţele cu cele mai multe accidente din ţară. Cu toate acestea, deputatul pesedist Mihai Weber spune că traficul ar fi mai puţin aglomerat, dacă viteză maximă legală ar creşte de la 50 de kilometri pe oră la 60 în localităţi. El consideră că sunt destule drumuri bune în România care le permit şoferilor să meargă şi cu peste 70 de kilometri pe oră.

Pot să va dau foarte multe exemple, inclusiv drumurile din Gorj, drumul european reabilitat, Vâlcea, Argeş, Olt. Pe drumurile naţionale europene viteza această medie este extrem de mică, 45 de kilometri la ora, iar pe celelalte categorii de drumuri, judeţene, locale, 25 de kilometri la ora” – a grăit parlamentarul. 

Pe de altă parte, atât Poliţia Rutieră, cât şi reprezentanţii CNAIR spun că nu este de bun augur mărirea limitei de viteză, iar dacă legea ar fi adoptată (ea se află în dezbatere publică la Senat), numărul accidentelor rutiere ar creşte.

Cât despre Vâlcea, nu putem decât să prezentăm o concluzie scurtă a ultimului raport al Poliţiei Vâlcea, realizat pe perioada 01 iunie – 15 septembrie 2017, care arată că ,în doar trei luni şi jumătate, pe şoselele vâlcene au avut loc 232 de accidente rutiere, soldate cu 17 morţi, 65 de răniţi grav şi 249 de răniţi uşor.

 

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like