28 august 2016

OFERTĂ pentru OLTCHIM de peste 100 de milioane de EURO

Oferta concreta pentru cumpararea combinatului Oltchim Ramnicu Valcea. Cumparatorul este acelasi care de ani de zile spune ca isi doreste sa detina societatea valceana. Este vorba despre omul de afaceri Strfan Vuza, care detinr Chimcomplex, membra a grupului SCR.

Afaceristul a declarat ca intentioneaza sa depuna o oferta pentru Oltchim si participa la licitatia privind vanzarea combinatului chimic.  Oferta lui Vuza depaseste se pare 100 de milioane de euro, insa el este interesat doar de ce detine Oltchim la Ramnicu Valcea, fara platforma petrochimica Bradu din cadrul Arpechim Pitesti.
Stefan Vuza a mai afirmat ca doreste investitii cumulate la Oltchim de circa 450 milioane de euro pentru urmatorii ani, in cazul in care va fi declarat castigator.

„E clar ca vom depune o oferta pentru Oltchim. Noi am vorbit cu auditorul, se vor intalni cu noi pe 9 septembrie. Noi suntem interesati de tot ce exista la Ramnicu Valcea, fara platforma petrochimica Bradu din cadrul Arpechim Pitesti”, a declarat omul de afaceri Stefan Vuza.

Proprietarul Chimcomplex spune ca isi doreste un Oltchim functional, nu il vrea „taiat la fier vechi, cum poate intentioneaza alti investitori”. „Dupa parerea noastra, este greu si neproductiv sa imparti Oltchimul in noua pachete. In doua-trei pachete se poate imparti. Daca e vorba de tot ce are Oltchim la Valcea, oferta noastra depaseste 100 de milioane de euro. Dar trebuie sa vedem intai care sunt pachetele scoase la vanzare”, a spus Vuza.

El nu a precizat insa detalii despre oferta pe care o va face, pentru ca „este in joc” o licitatie deschisa la care vor participa si alti investitori. Daca ar castiga licitatia, Vuza intentioneaza sa investeasca circa 450 milioane euro la Oltchim, din care 150 milioane de euro in primii doi ani.

„Noi am auditat Oltchimul, am vazut ce este acolo. Intentia noastra este sa continuam productia si investitiile la combinat. Si avem pregatite doua pachete de investitii. Un prim pachet investitional de 22 de masuri care se fac in primul an, de 38 milioane euro, iar al doilea pachet este de 80 de milioane euro. Ultimul, al treilea este de 300 de milioane euro. Primele doua sunt in primii doi ani. Alte 35 de milioane de euro sunt pregatite pentru probleme de mediu”, a explicat omul de afaceri.

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.