PANDEMIE în VÂLCEA. Cifre seci și lacune în informațiile date de DSP și Prefectură

Un nou comunicat sec al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea, care aruncă în spațiul public un comunicat de presă ce cuprinde o serie de cifre care nu spun mare lucru despre situația reală a pandemiei de la nivelul județului.

Astfel, DSP susține că, în prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 174 persoane confirmate pozitiv, dar nu spune și dacă mai sunt paturi libere sau dacă la ATI mai există ventilatoare disponibile (noi am auzit ca NU!). Starea de sănătate a bolnavilor internați este următoarea: 49 sunt asimptomatici și cu forme ușoare ale infecției, 113 au forme medii și 12 sunt internați în secția ATI.  ​

Mai mult decât atât, focarele de infecție din județ au “explodat” în ultimele săptămâni, la momentul actual fiind active nu mai puțin de 60. Direcția de Sănătate Publică spune că focarele sunt în centre rezidențiale, unități sanitare, la agenți economici, cluburi sportive și în cadrul instituțiilor  publice. Care sunt acestea însă, ce măsuri s-au luat la agenții economici, a fost suspendată activitatea la firmele unde sunt focare etc.? Nu există răspunsuri până acum la aceste întrebări, iar prefectul Fârtat și șefa DSP Vâlcea evită cu “talent” să iasă public și să liniștească spiritele. Cetățenii sunt din ce în ce mai nemulțumiți, neîncrezători și agitați, iar asta se datorează bâlbelor autorităților, dar și a lipsei informațiilor.

“În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 23.529 de teste.  În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 106 decizii de izolare și 91 decizii de carantină, în prezent, 959 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 610 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu)” – mai precizează DSP Vâlcea, în comunicatul de presă.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like