PERCHEZIȚII în VÂLCEA și OLT: Tutun procesat si vândut pe Internet

Descinderi in aceasta dimineață de miercuri in judetul Valcea si Olt. Este vorba despre 13 perchezitii organizate de polițiștii din Olt și cei ai Direcției Operațiuni Speciale. Vizate sunt 10 persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 2.700.000 de lei prin procesarea tutunului de fumat la domiciliu şi comercializarea acestuia prin intermediul internetului.

„La data de 24 august a.c., polițiştii Inspectoratului de Poliție Județean Olt și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R. efectuează 13 percheziții, în județele Olt(12) și Vâlcea(1), la locuințele unor persoane bănuite de producere de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2014 – 2016, 10 persoane, din județele Olt și Vâlcea, ar fi procesat la domiciliu şi ar fi comercializat prin intermediul internetului tutun de fumat.

Aceștia ar fi cumpărat tutun foi pe care l-ar fi procesat cu ajutorul unor dispozitive de mărunțit (tocat) și l-ar fi comercializat prin intermediul anunțurilor de mică publicitate, postate pe diverse site – uri de internet.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului prin activitatea infracțională este de aproximativ 2.700.000 de lei.

La sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt vor fi conduse 25 de persoane, pentru audieri și luarea măsurilor legale” – sustine IGPR.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.