POLIȚIA ECONOMICĂ VÂLCEA, ÎN ACȚIUNE…

In preajma Sarbatorilor de Iarna, politistii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au plecat la „vanatoarea” comerciantilor care nu respecta legislatia in vigoare. In ultimele zile, ei au verificat 18 societati comerciale si doua persoane fizice care faceau comert cu produse alimentare, carne, legume-fructe, băuturi alcoolice, ţigări şi obiecte ornamentale. Amenzile nu s-au lasat asteptate, politistii constatand ca administratorii anumitor firme valcene incalca legea cu buna-stiinta.

„În urma controalelor efectuate, au constatat 3 infracţiuni prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 84 din 1998, constând în punerea în circulaţie a mai multor produse vestimentare ce purtau marca identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare. Bunurile ce au făcut obiectul material al infracţiunilor, respectiv, articole de îmbrăcăminte, căşti audio şi microfoane, în valoare de 3.186 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării.
De asemenea, poliţiştii au aplicat 2 amenzi contravenţionale, în cuantum de 1.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 12 din 1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comercializare sau prestări servicii ilicite, confiscând 337 de lei şi 698 de kilograme de fructe (portocale şi clementine), în valoare de 1.745 de lei” – precizeaza IPJ Valcea, intr-un comunicat de presa.

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.