VÂLCEA: 83 de situaţii de urgenţă în mini-vacanţa de Crăciun

În mini-vacanţa de Crăciun, echipajele SMURD din cadrul ISU „General Magheru” al Judeţului Vâlcea au intervenit în nu mai puţin de  83 de situații de urgență. Din păcate, unul dintre cei 83 de pacienţi a decedat, fiind vorba de tânărul de 18 ani implicat în accidentul de pe strada Mihai Viteazul, din Râmnicu Vâlcea.

„Echipajele au intervenit pe teritoriul întregului județ, pentru: descarcerarea și acordarea primului ajutor calificat, în cazul a patru victime aflate într-un autoturism. Din păcate pentru un ocupant al autoturismului nu s-a mai putut face nimic, leziunile suferite în impact fiind incompatibile cu viața; pentru resuscitarea unei persoane găsită în stop cardiac, pentru care manevrele de resuscitare n-au mai avut nici un efect, decesul acesteia fiind declarat de medicul de la ambulanță;  pentru traumatisme craniene și faciale, fracturi la membrele inferioare și superioare, hipertensiune arterială, stări de rău și pentru patru persoane care au fost intoxicate cu fum.

După acordarea primului ajutor calificat, ceilalți pacienţii au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare” – se arată într-un comunicat al ISU Vâlcea.

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.