30 septembrie 2016

VÂLCEA: Dată dispărută de părinţi, o minoră de 13 ani a fost găsită la Bujoreni în casa prietenului ei

După isteria pe site-urile de socializare cu aşa – zisele ambulanţe negre care răpesc minorii, poliţiştii din Vâlcea au ţinut să liniştească populaţia şi să scoată în evidenţă faptul că, în majoritatea cazurilor de dispariţie din judeţul nostru, minorii au ales să plece voluntar de acasă, din cauza neînţelegerilor cu părinţii, din cauza anturajului sau pur şi simplu pentru că îşi doresc o mai mare liberate.

Este şi cazul unei fete de 13 ani din oraşul Brezoi, judeţul Vâlcea, care joi, 29 septembrie 2016, şi-a băgat părinţii în sperieţi după ce a dispărut de acasă mai multe ore. Oamenii au sunat la Poliţie şi au anunţat dispariţia, poliţiştii pornind imediat pe urmele minorei. Numai că, fata era teafără şi nevătămată, ea fiind găsit în localitatea Bujoreni, în casa prietenului ei, cu care a decis ea să plece la o plimbare, fără să îşi anunţe părinţii. Conform poliţiştilor, minora a declarat că nu a fost victima vreunei fapte de natură penală sau contravenţională.

„Adolescenţii sunt sfătuiţi să nu plece de lângă părinţi, iar atunci când vă pierdeţi de părinţi sau alegeţi să-i părăsiţi, dar vă daţi seama că aţi făcut o prostie, este foarte important să luaţi legătura cu un agent de poliţie. Acesta este mesajul pe care poliţiştii vâlceni încearcă întotdeauna să-l transmită minorilor din judeţ care fie fug de acasă, fie pur şi simplu se rătăcesc” – spune purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Alina Teodorescu.

 

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.