14 septembrie 2016

VÂLCEA: Dezbatere publică pe proiectul „Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi” (Comunicat de presă)

 

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor organizează joi, 15 septembrie, la Râmnicu Vâlcea, o dezbatere publică cu  tema analiza cadrului normativ referitor la reducerea poluării cu nitrați, măsurile pentru prevenirea poluării și sursele de finanțare pentru investițiile care susțin aceste demersuri.

Dezbaterea face parte campania 2016 a proiectului “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” și se va desfășura la sala Mircea cel Bătrân a Consiliului Județean Vâlcea, strada General Praporgescu nr. 1, Râmnicu Vâlcea, între orele 10-17.

Evenimentul se adresează autorităților publice locale, autorităților cu responsabilităţi în domeniu, precum și specialiștilor, mediului academic și societății civile din județul Vâlcea. La dezbatere vor participa și vor avea intervenții reprezentanți ai autorităților centrale, experți din domeniul protecţiei mediului, membri ai comunității academice, reprezentanți ai diferitelor instituții implicate în implementarea, monitorizarea şi controlul Directivei Nitraţi.

Sunt invitați să participe reprezentanții instituțiilor mass-media locale.

Dezbaterea dorește să realizeze un dialog deschis între autorităţile locale judeţene, beneficiari şi finanţatori, în vederea creşterii accesului beneficiarilor din județul Vâlcea la sursele publice de finanţare a investițiilor din cadrul Directivei Nitraţi.

Proiectul “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” a finanțat în județul Vâlcea o investiție care este finalizată – platforma comunală de depozitare pentru gunoi de grajd de la Mihăiești, împreună cu echipamentul necesar – încărcător frontal, tractor cu remorcă, cisternă vidanjă, mașină de împrăștiat gunoi – și europubele, în valoare totală de 1,9 milioane de lei. De asemenea, au fost plantate perdele de protecție (39.300 de bucăți puieți de salcâm, jugastru și ulm de Turkestan) în localitatea Mihăiești.

Pentru perioada 2016-2022, proiectul “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți” dispune de o sumă totală de 48 de milioane de euro pentru investiții la nivelul comunităților locale pentru reducerea poluării cu nutrienți, cât și pentru măsuri de consolidare a capacității instituțiilor cu rol în monitorizarea și raportarea calității apelor.

Pentru mai multe informații despre proiectul “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienți”, vă rugăm să accesați: www.inpcp.ro,

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.