VIDEO! Episodul – pilot al Clubului de Presă Vâlcea s-a difuzat la VTV

Într-o emisiune difuzată pe VTV, moderată de jurnalistul și scriitorul Gheorghe Smeoreanu, s-au trasat liniile de acțiune ale nou înființatului Club de Presă Vâlcea. Smeoreanu, care prezidează clubul, i-a avut invitați pe Narcis Dăescu Chirea de la Cozia Info și Liviu Popescu de la Râmnicu Vâlcea Week. S-au dezbătut motivele pentru care s-a ajuns la înființarea clubului, picanterii din momentele organizării, dar și planurile acestei asociații. După cum se știe, Vâlcea este un județ pionier în mass – media locală postdecembristă, așa că s-a făcut și puțină istorie. S-a discutat despre cele două ,,școli” de presă de după 1990: cotidianul Curierul de Vâlcea și televiziunea Vâlcea 1. De asemnea, s-a accentuat că politicile editoriale ale publicațiilor unde lucrează componenții clubului nu vor fi complementare, fiecare canal media având propria politică editorială și propria contabilitate. Această asociație nu este nicidecum un cartel. 

Clubul de Presă Vâlcea este format deocamdată din unsprezece jurnaliști: Gheorghe Smeoreanu – Criterii (președinte), Eduard Dulăcioiu – Arena Vâlceana (vicepreședinte), Claudia Stanciu Căpățînă – Gazeta Vâlceană/Se întâmplă în Vâlcea (secretar), Magdalena Popescu – Vocea Vâlcii, Liviu Popescu și Claudia Popa – Râmnicu Vâlcea Weeek, Narcis Dăescu Chirea – Cozia Info, Letiția Lazăr și Traian Guminski – Eveniment Vâlcean, Claudia Mesea Paraschivescu – VTV și Crișu Popescu – Gazeta Vâlceană. 

În cel mai scurt timp (câteva zile), Clubul va avea un sediu în Râmnicu Vâlcea și un site unde cei unsprezece ziariști vor scrie texte despre problemele la zi ale societății. Din păcate, din diverse motive, în afara clubului au rămas și alte câteva nume grele ale presei locale, pe care le salutăm și respectăm. Exceptându-le, din noiembrie 2023, spațiul mediatic vâlcean va fi dominat autoritar de Club. 

Vezi mai jos emisiunea.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like