370 de amenzi pe șoselele din Vâlcea, în trei zile

Timp de trei zile, în perioada 15 -17 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au acționat pe raza întregului județ, pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând 370 de sancțiuni contravenționale participanților la trafic ce au încălcat normele rutiere în vigoare.

Obiectivul acestor acțiuni este de a preveni și combate producerea accidentelor rutiere, în special pe fondul consumului de alcool sau de substanțe psihoactive, nerespectării regimului legal de viteză, neacordării de prioritate vehiculelor/ pietonilor și depășirii neregulamentare.

Cu această ocazie, au fost legitimate și verificate 528 de persoane, fiind controlate 467 de autovehicule și efectuate 143 de testări cu aparatele etilotest si DrugTest.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 370 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 113.000 lei.

Dintre acestea, amintim 44 de sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 5 pentru neacordarea de prioritate vehicule/pietoni, 16 pentru depășire neregulamentară, 8 pentru consumul de băuturi alcoolice la volan, 33 de sancțiuni pentru abateri ale bicicliștilor și 264 pentru alte abateri.

Ca măsură complementară au fost reținute 40 de permise de conducere (5 pentru depășirea vitezei regulamentare, 16 pentru depășire neregulamentară, 8 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice/ substanțelor psihoactive, 5 pentru neacordare prioritate vehicule/pietoni, iar 6 pentru alte abateri).

Totodată, au fost retrase 27 de certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice, având inspecția tehnică periodică (ITP) expirată sau pentru lipsa asigurării auto obligatorie (polița RCA).

Au mai fost întocmite 10 dosare penale pentru infracțiunile depistate în trafic, dintre care 3 fiind pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și 7 pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

loading...

You May Also Like