FOTO – RAZIE de AMPLOARE în acest WEEK-END pe șoselele din VÂLCEA

La data de 25 februarie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au acţionat pentru creşterea siguranţei circulaţiei pe drumurile publice ale judeţului, prilej cu care au aplicat peste 160 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 25.000 de lei şi au luat măsura suspendării dreptului de conducere autovehicule, faţă de 8 conducători auto. Acţiunile poliţiştilor vor continua.
Ieri, poliţiştii vâlceni au fost prezenţi în trafic, acţionând pentru prevenirea accidentelor rutiere şi depistarea conducătorilor auto care încalcă normele legale şi pun în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice.
Au fost verificate autovehicule de transport marfă şi persoane, toţi conducătorii acestora fiind testaţi cu aparatul etilotest, au fost sancţionaţi 100 de conducători auto pentru depăşirea limitei legale de viteză, au fost depistaţi 4 şoferi care conduceau sub influenţa alcoolului, iar 63 de conducători auto au fost sancţionaţi pentru alte abateri.
De asemenea, poliţiştii rutieri au reţinut 8 permise în vederea suspendării dreptului de conducere, respectiv 2 permise pentru depăşirea vitezei legale de deplasare pe drumurile publice, 4 pentru conducere sub influenţa alcoolului şi 2 pentru depăşire neregulamentară.
În cadrul acţiunii, poliţiştii vâlceni au constatat 2 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere pe drumurile publice ale judeţului, respectiv:
La data de 25 februarie a.c., în jurul orei 19.00, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe drumul judeţean 703 L, pe raza comunei Fedeleşoiu, un autoturism, înmatriculat în Vâlcea, condus de M.A.G., de 43 de ani.
Având în vedere faptul că şoferul autoturismului emana halenă alcoolică, poliţiştii i-au solicitat testarea cu aparatul etilotest, însă conducătorul auto a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest cât şi recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Pe numele şoferului în cauză a fost întocmit dosar penal având ca obiect de cercetare refuzul de la prelevarea de monstre biologice de sânge, faptă prevăzută de art. 337 din Codul penal.
De asemenea, în noaptea de 25/26 februarie a.c., poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea, în timp ce desfăşurau activităţi de prevenire şi combatere a evenimentelor rutiere, au oprit pe strada Matei Basarab, un autoturism condus de M.A., de 28 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea.
În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,59 mg/l alcool pur in aerul expirat.
Conducătorul auto a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge, faţă de acesta efectuându-se cercetări pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului
Acţiunile Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea continuă, pentru creşterea siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, urmărindu-se, în special, combaterea excesului de viteză, pentru aceasta fiind folosite, la capacitate maximă, aparatele radar aflate în dotarea inspectoratului.
În egală măsură se urmăreşte prevenirea şi combaterea consumului de alcool, dar şi a depăşirilor neregulementare.

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.