Marfă contrafăcută, ce trebuia să ajungă în Râmnicu Vâlcea, confiscată în port

Administratorul unei firme din Râmnicu Vâlcea s-a ales cu un dosar penal după ce poliţiştii de frontieră au descoperit un container cu marfă contrafăcută ce trebuia să ajungă în municipiul nostru. Este vorba despre 300.000 de pixuri, în valoare totală de 900.000 lei, care e purtau însemnele unei mărci cunoscute și care sunt susceptibile a fi contrafăcute.

Containerul care venea din China a fost descoperit în Portul Constanța Sud Agigea de către polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrătorii vamali. Totul s-a întâmplat în data de 5 decembrie 2016, ei descoperind că administratorul societății comerciale la care trebuia să ajungă marfa este un cetățean român, în vârstă de 53 de ani, cu domiciliul în municipiul Râmnicu Vâlcea.

Bunurile în cauză au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ‘punere în circulație, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate’, faptă prevăzută și sancționată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84 /1998 privind Codul Vamal al României.

 

rr_banner_v2-1

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.