PERCHEZIŢII: Aur confiscat de la evazioniştii din Vâlcea şi Argeş

Poliţiştii din Vâlcea au descins marţi, 28 iunie 2016, la sediile a două societăţi comerciale, dar şi la locuinţele a două persoane suspectate că au comis infracţiunile de evaziune fiscală şi spălare de bani. Percheziţiile s-au efectuat în judeţele Vâlcea (municipiul Râmnicu Vâlcea) şi Argeş (oraşul Costeşti şi comuna Miroşi), iar oamenii legii au ridicat, pe lângă zeci de documente contabile, şi mai multe obiecte din aur în valoare totală de 5.500 lei.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2010 – 2015, cei în cauză, în calitate de administratori, ar fi înregistrat, în mod fictiv, în evidenţele contabile, achiziţii de bunuri, deducându-şi, în mod ilegal, impozitele faţă de bugetul de stat. Obiectul de activitate al societăţilor este colectarea şi comercializarea de deşeurilor neferoase. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 500.000 de lei” – susţine purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Alina Teodorescu.

Cei doi administratori de firmă au fost audiaţi de poliţişti, pe numele lor fiind deschis un dosar penal. Ei urmează să fie cercetaţi în stare de libertate.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.