VÂLCEA – DOSAR PENAL pentru un CĂUTĂTOR de COMORI care şi-a vândut DETECTORUL (foto)

Un vâlcean s-a ales cu un dosar penal după ce poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale Vâlcea au descoperit că el ar fi deţinut şi comercializat un detector de metale, fără autorizaţie. Ancheta a început luni, 21 noiembrie a.c., când bărbatul de 52 de ani, domiciliat în zona Drăgăşani, care ar fi pus în vânzare un detector de metale a fost identificat de poliţişti pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea. El este un potenţial căutător de comori care a decis să se despartă de detectorul său.

„În urma verificărilor, a reieşit că bărbatul în cauză nu deţinea autorizaţie pentru deţinerea sau comercializarea bunului. Faţă de acesta, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere /comercializare a detectoarelor de metale, fără autorizaţie.

Detectorul de metale deţinut contrar prevederilor legale a fost confiscat. Valoarea detectorului de metale deţinut de cel în cauză a fost estimat la aproximativ 450 de dolari. Poliţia Română continuă acţiunile pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului cultural naţional. Reamintim faptul că în conformitate cu OG 43/2000, art. 5, alin. 10, persoanele care deţin/comercializează detectoare de metale sunt obligate să obţină, în prealabil, autorizaţie de la autorităţile competente” – precizează IPJ Vâlcea.

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.