VÂLCEA: Doua soferite au adormit la volan si au provocat grave accidente rutiere

Având în vedere perioada concediilor şi distanţele lungi care ar putea fi parcurse cu autovehiculul, riscul ca un accident rutier să fie produs ca urmare a adormirii la volan este unul mai ridicat. Din pacate, in judetul Valcea, doua accidente s-au produs intr-o singura zi pe fondul oboselii la volan. S-a intamplat luni, 15 august 2016.
Primul accident a fost pe DN 7. O conducătoare auto de 33 de ani, cetăţenie poloneză a condus din direcţia Sibiu – Rm. Vâlcea un autovehicul, iar la km 222 + 929 m din cauza adormirii la volan a pierdut controlul direcţiei de deplasare spre dreapta, a rulat pe şanţul drumului, a acroşat un capăt de pod după care a lovit un pieton de 25 ani, din municipiul Sibiu care se afla în calitate de pieton.
În urma impactului a rezultat rănirea pietonului transportat la Spitalul de Urgenţă Sibiu.
Conducătoarea auto şi pietonul au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Cel de-al doilea accident a avut loc la distanţă de nici o oră, pe DN 67 – Stoeneşti, cand S. Andreea, de 39 de ani, din judeţul Galaţi a condus un autoturism din direcţia Rm. Valcea – Tg. Jiu , iar la km 170+600 m, pe fondul oboselii, într-o curbă uşoară la stânga, a părăsit partea carosabilă către dreapta direcţiei de deplasare lovind un cap de pod, după care s-a răsturnat pe spaţiul verde.

Din accident a rezultat decesul Sandrei I., de 65 de ani, pasager pe locul din dreapta faţă care a fost transportat la SML Vâlcea, în vederea efectuării necropsiei, precum şi rănirea conducătoarei auto şi unei alte pasagere minore în vârstă de 10 ani.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.