VÂLCEA – Viteza la control! Permise reținute și amenzi cu duiumul…

Radare în cascadă pe șosele. Polițiștii rutieri din județul Vâlcea și județul Gorj au ”vânat” ieri vitezomanii de pe drumurile din județ, iar bilanțul final arată că nu mai puțin de 34 de șoferi au rămas fără permis de conducere, iar alți peste 160 s-au ales cu sancțiuni contravenționale.

Acțiunea a avut loc în intervalele orare 10.00-13.00 și 15.00-17.30, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea având ca scop combaterea nerespectării regimului legal al vitezei, pe principalele tronsoane de drum din județul Vâlcea.

În urma abaterilor constatate au fost aplicate în total 167 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 70.510 lei, 108 dintre acestea reprezentând situații în care conducătorii auto au încălcat limitele legale de viteză.

Au fost reținute 34 permise de conducere, dintre care 21 pentru nerespectarea regimului legal al vitezei, 10 pentru depășire neregulamentară și 3 pentru alte abateri, fiind totodată retrase 3 certificate de înmatriculare.

Exemple:

La data de 4 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier Vâlcea au depistat un bărbat, în timp ce conducea un autoturism pe DN 64, în localitatea Râureni cu o viteză de 122 km/h.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, i s-a reținut permisul de conducere pentru o perioadă de 120 de zile și i-a fost eliberată o dovadă fără drept de circulație.

Tot în cursul zilei de Ieri, polițiștii Serviciului Rutier Vâlcea au depistat un alt bărbat, care conducea un autovehicul pe DN 67, în localitatea Bunești cu o viteză de 118 km/h.

Persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 1.450 de lei.

Totodată i-a fost suspendat dreptul de a conduce pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile, fiindu-i eliberată o dovada înlocuitoare cu drept de circulație de 15 zile.

loading...

You May Also Like