Amenzi în cazul elevei din Râmnicu Vâlcea care a dus o sticlă de vin la școală

Anchete peste anchete în cazul elevei de clasa a V-a de la Liceul Sanitar „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea, care a dus o sticlă de vin la școală, dornică să-și servească prietenii/colegii cu alcool chiar în curtea școlii, într-o pauză. Pe lângă cercetarea inițiată de unitatea de învățământ, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Vâlcea anunță că s-a trecut la sancțiuni contravenționale. În primul rând a fost amendată societatea comercială care i-a vândut sticla de vin, iar eleva de 18 ani care se vede în filmare că fumează va primi și ea o amendă.

“În urma apariției în spațiul public a unei filmări în care sunt prezentați mai mulți tineri care se aflau în curtea unei unități școlare din municipiul Râmnicu Vâlcea, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vâlcea este abilitat să comunice următoarele: Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Vâlcea și Biroului Siguranță Școlară s-au sesizat din oficiu și au identificat persoanele implicate. În cauză, au fost demarate verificări fiind aplicate mai multe sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/ 1991 republicată pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială și Legii nr. 349/ 2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.
De asemenea, a fost informată conducerea unității școlare în legătură cu aspectele constatate” – precizează Poliția Vâlcea.

Totul s-a aflat după ce un filmuleţ cu elevii care încearcă să deschidă sticla de vin a fost postat pe o rețea de socializare de părinții altor copii care învaţă la această unitate de învăţământ.

Așa cum menționăm, și conducerea Liceului Sanitar „Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea a dat startul unei cercetări, iar ”petrecăreții” vor fi traşi la răspundere după finalizarea anchetei. De asemenea, a fost sesizată și Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vâlcea.


foto: captură video

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like