Audio INCENDIAR! Pîrvulescu: “Am lucrat în Fisc, toți cei din politică au trecut pe la mine”

/

Când știe că nu este înregistrat sau filmat, viceprimarul Virgil Pîrvulescu părăsește discursul ,,sforăitor” despre investiții și planuri de redresare, trecând repede într-o zonă ce vizează mai degrabă Codul Penal. Vorbește cu mare dezinvoltură despre trafic de influență, despre angajări în posturi publice pe criterii de partid și despre alte fapte care se pot încadra oricând la abuz în serviciu. S-a întâmplat într-un restaurant din Râmnicu Vâlcea unde Pîrvulescu a adunat activul de partid pentru a pregăti alegerile interne ce vor avea loc vineri, 25 iunie, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Între două feluri de mâncare, viceprimarul s-a dezlănțuit neștiind că este înregistrat. A promis, în mod ilegal, că liberalii vor fi angajați la societățile primăriei ce vor fi conduse de PNL, a certat-o pe o directoare de școală – Elena Drăgan – pentru că nu și-a ajutat colegii de partid chiar dacă abuza legea, dar a povestit și despre cum a fost martorul, dacă nu chiar complicele, atâtor episoade de trafic de influență când lucra în Finanțele Publice. Amintim că penelistul a îndeplinit mai multe funcții de control și conducere, între care șef de direcție județean și adjunct național, până în 2021 când a devenit viceprimar. Unul dintre peneliștii invitați a înregistrat și a pus pe net. Redăm stenograma integrală a discursului înregistrat, cu explicațiile aferente, acolo unde este cazul. Intertitlurile ne aparțin. 

Sfaturi pentru comportament pe Facebook

,,Ne e rușine câteodată. Ne umilesc toți. De ce ne umilesc toți? Pentru că noi întotdeauna spunem că avem bun simț și eleganță și nu intrăm în conflicte cu ei. Nu, nu trebuie să intrăm în conflict. Când dăm un comunicat, păi trebuie să avem 500 de guri de tun care să distribuie aceste comunicate ale PNL. Știți cum văd eu că suntem acum? Suntem dispersați, suntem rătăciți pe câmpul de luptă. Nu avem pe nimeni să ne unească. Nu că nu v-ați dori, nu că nu aveți capacitatea, nu că nu aveți știința, ci pentru faptul că nu știm ce facem pe aici, cu cine suntem. Suntem pierduți cumva în spațiu. De-asta trebuie să ne adunăm, să fim acel grup omogen care să ne ducă acolo unde dorim fiecare, iar orașul nostru să fie cel pe care ni-l dorim. Eu cred că în orașul nostru putem face lucrurile altfel.”

Despre terenurile promise și găsirea unor motive pentru previzibilul eșec 

”Vreau să vă spun cu cele două terenuri și cu parcul industrial. Parcul industrial: acum trei săptămâni a plecat adresa oficială către comitetul creditorilor de la fosta Oltchim SA, aflată în faliment, să achiziționăm terenurile de 42,57 hectare. Iar săptămâna viitoare sunt așteptat la guvern să duc documentația pentru cele 26 de hectare de la Vlădești, pentru a putea să le aducem gratuit în patrimoniul primăriei Râmnicu Vâlcea, dar pe care să edificăm investiții care sunt necesare orașului. Și noi am identificat trei tipuri de investiții: spitalul de îngrijiri paliative, hub IT și un clouster în care să dezvoltăm tot ceea ce înseamnă industria ospitalității. Acesta este motivul pentru care o să vedeți în public dacă respectivii consilieri de la celelalte partide, pentru că avem nevoie de 16 voturi din 23, vor accepta investiția. Dacă nu vor accepta investițiile acestea, terenul nu va veni la noi și atunci nu mai este responsabilitatea noastră. Eu m-am angajat că aduc terenurile în condițiile în care avem și noi o problemă. Avem o problemă în grupul consilierilor locali, dacă tot sunteți aici, avem trei consilieri care nu fac echipă cu noi. De ce nu fac ei echipă cu noi, e treaba lor. Vom stabili după aceste alegeri ce avem de făcut. Discuțiile vor fi de față cu toți, de față cu toată lumea. Adică vom merge acolo pe disciplină. Nu merge că mi s-a părut mie că e altfel. Bun!”

Organizarea alegerilor interne 

,,Colegii mei au dreptate. Să punctăm tehnic ceea ce înseamnă alegerile. Dacă ne susțineți pe noi, și sunt convins că ne susțineți, o să primiți o listă – nu astăzi, dar primiți de la oamenii care v-au adus aici, o listă pe care o să vedeți membrii echipei și pe ce funcții candidează. Concurență avem doar pe funcțiile de primvicepreședinți, între Grig Crăciunescu și Cezar Bulacu. Atât va fi concurență (nota redacției: există două funcții de primvicepreședinți, dar una i-a fost promisă consilierului municipal Radu Proteasa, deci doar pentru a doua va exista competiție). Noi vorbim despre echipa noastră, o să mai apară probabil și alții, eu știu că pe dumneavoastră nu vă mai interesează. Glumesc…. Bun! Or, noi trebuie să ne prezentăm la ora 17:30 cel târziu la Sindicate. De ce trebuie să veniți un pic mai devreme? Pentru că noi vom fi foarte mulți și va trebui să vă așezăm printre primii în sală. Mai mult decât atât, în cadrul CCL – ului de atunci (n.r. Comitetul pentru Coordonare Locală) o să alegem niște oameni privind organizarea modului în care se face votarea. Atunci vă rog să fiți atenți la mine, la propunerile mele pe care trebuie să le votați. Avem așa, un președinte, trei candidați pe două funcții de primvicepreședinte, e treaba dumneavoastră când alegeți între Cezar Bulacu și Grigore Crăciunescu, și după care avem echipa completă. O să vedeți că o să fie pentru biroul local 20 de oameni, 30 sau 100, nu contează. Dumneavoastră obligatoriu trebuie să bifați 15. Dacă veți bifa 16 sau veți bifa opt, votul se anulează. Deci, obligatoriu trebuie să bifați 15 că avem 15 funcții în cadrul Biroului Permanent Local. La fel va fi și la funcția de primvicepreședinte, la fel va fi și la funcția de vicepreședinte. Adică vicepreședinți avem opt, doi primvicepreședinți, 15 membri BPL și un trezorier. Echipa nu este completă acum (n.r. prezentă), de ce? O colegă, Larisa Nițu, are o problemă de familie, soacra a făcut un AVC, Bogdan Priporeanu, care este nominalizat pentru funcția de trezorier, este plecat din localitate, iar restul celor pe care îi vedeți aici sunt prezenți și vor trebui să-și dedice timpul PNL.”

Amenințări și impulsionări pentru cei ce vor primi funcții în partid

,,Dacă nu sunt în stare și dacă ei cred că munca pentru PNL se face la fără frecvență, îi invit să părăsească de acum echipa, pentru că angajamentul acesta trebuie să-l facă în fața dumneavoastră. Avem trei ani de foc până la alegerile din 2024. Atunci avem alegerile locale, europarlamentare, parlamentare și prezidențiale. Pentru asta trebuie să fim extrem de organizați. Dacă vom ieși în continuare pe stradă, eu voi tipări 100.000 de cărțulii și le voi băga în cutia poștală, 99.000 vor fi luate și aruncate la coș. Îi doare în fund! Dar dacă ne vom prezenta în alegeri cu 25000 de oameni vorbiți și convinși, atunci am câștigat. Dacă o să vă încolonez 800 de oameni să mergem pe stradă, ce șmecheri suntem noi și cutare, am pierdut cu brio. Dacă în continuare la locul de muncă, scara mea, strada mea, la barul în care beau cu colegii mei, voi reuși să conving cinci oameni că PNL – și ma refer la organizația locală – performează, ulterior vom performa și deasupra.”

Cum se vor angaja liberalii ,,pe pile” în ETA și Piețe Prest

,,Pentru asta trebuie să ne implicăm toți. Bun. Poate că unii dintre dumneavoastră aveți probleme cu ceea ce înseamnă locurile de muncă. Poate că aveți probleme cu zonele în care locuiți. Va trebui să vă ajutăm. Nu îmi cereți lucruri imposibile, dar lucrurile posibile, aveți cuvântul meu de onoare că le voi rezolva. Și în cele două societăți în care suntem deja majoritari, ETA și Piețe Prest, vom reuși să facem treabă (n.r.: la ETA și Piețe Prest consiliile de administrație sunt dominate de liberalii care urmează să pună și directori). Am zis să nu răscolim acum zonele, decât după alegerile de la municipiu. După alegerile de la municipiu, cântul de ordine va fi forță și membri ai PNL. Sau oameni care vin în PNL cu forță (n.r.: nici că ar exista o definiție mai clară a angajărilor pe bani publici doar pe criterii politice; caz școală pentru lipitorii de afișe fără loc de muncă, ulterior plătiți din bugetul public pentru serviciile politice aduse). Le spuneam colegilor mei că pentru a ocupa o funcție în cadrul organizației municipale, în spatele lor trebuie să fie minim – la primvicepreședinte 50 de oameni, la vicepreședinte, 30 de oameni, la membru, 10 oameni. Păi dacă n-ai 10 oameni în spate, ce dracu cauți? Pe cine reprezinți tu? Ce caut eu aici dacă nu reprezint pe nimeni? Ah, că ești prieten cu Virgil Pîrvulescu și că te-a pus el? Exclus! Chiar dacă asta îmi va crea mie un dezavantaj pe viitor. De ce? Asta înseamnă vă am lângă mine oameni puternici. Or, eu nu doresc să fiu tătucul. Eu vreau să fiu Virgil, înlăturat atunci când trebuie dacă nu performez și oricând lângă mine să existe un lider care poate să preia organizația. Virgil este un muritor, un trecător pe aici (n.r.: se observă de departe că viceprimarul construiește singur scenarii istorice punându-se în rol principal), dar trebuie să pună bazele unei creșteri și în același timp responsabilitate față de PNL.”

O directoare de liceu e ,,scoasă la tablă” pentru că n-a comis abuz în favoarea liberalilor

,,Deci, când ai ajuns director de școală, că o văd pe doamna Drăgan acolo în spate… Păi, nene, mi se cam rupe de ce e în jurul meu. Eu trebuie să fiu reprezentantul PNL, eu sunt cel mai bun, cel mai corect, cel mai drept. Și dacă mă sună un membru al PNL, telefonul să nu sune de două ori (n.r.: aici, situația îmbracă forme grotești ale ilegalității și imoralității, pentru că e vorba despre copii. Directoarea Elena Drăgan, deși numită de PNL, a refuzat un transfer peste lege cerut insistent de consilierul județean Ovidiu Popa, numit director la RAR Vâlcea de PNL). Acesta e motivul pentru care vă cer să performați, cei care vreți să ajungeți în funcție de conducere. M-am uitat la PSD, la PER, am o experiență cu toți ăștia din zona politică pentru că eu vin din Fisc. Toată lumea a ajuns pe la mine. Băi, nene, unul care avea cea mai mică problemă era luat de mână și adus (n.r.: nu mai e nimic de adăugat, instituțiile statului ar trebui să acționeze cumva!). Domne, putem să-l ajutăm? Mă, de la PNL n-am văzut așa ceva. Deci, prima dată și prima dată îi dai în cap. Primul lucru! Ai ajuns ce-ai ajuns, ești membru PNL, marș, mă, de aici! Vreau să dispară chestia asta. Poate exprimarea mea a fost cam plastică, dar vă spun că trebuie să schimbăm lucrurile. Altfel nu merge. Vă mulțumesc că astăzi ați venit aici și vă mulțumesc că vineri vom sărbători împreună câștigarea alegerilor PNL Râmnicu Vâlcea. Avem o bere pentru băieți, o cafea, o apă…”

Odată cu terminarea discursului, se termină și înregistrarea. Totuși, la final exista un dialog mai mult decât elocvent între două persoane cărora nu le cunoaștem identitatea

,, – Cine mai candidează?

Nu mai candidează nimeni în afară de el, totul e aranjat.”

loading...

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like