12 iulie 2016

JENANT: Liceul din Vâlcea unde a promovat un singur elev la BAC

 

Situaţie jenantă într-un liceu din Râmnicu Vâlcea, acolo unde s-a reuşit „performanţa” de a promova un singur elev la examenul de bacalaureat. Este vorba despre Liceul Tehnologic „Căpitan Nicolae Pleşoianu” din municipiu, care a băgat doar 6 elevi în BAC şi doar unul a reuşit să promoveze. Procentul de promovabilitate este astfel ce 16,67%, însă situaţia în sine ar trebui să-i pună pe gânduri pe directorii acestei unităţi de învăţământ, care, moral vorbind, ar trebui să-şi prezinte demisia.

La fel de jenant este şi la Grupul Şcolar Ferdinand I din Râmnicu Vâlcea. Din cei 20 de elevi care au participat la probele examenului de bacalaureat, doar 2 au promovat, procentul de promovabilitate fiind de 10%, liceul găsindu-se în coada clasamentului. Ca şi la Pleşoianu, se impun o serie de măsuri, iar dacă directorii, plin şi adjuncţi, au demnitate, ar trebui să-şi recunoască eşecul şi să se retragă…fără glorie.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

3 thoughts on “JENANT: Liceul din Vâlcea unde a promovat un singur elev la BAC

  1. Nu directorii sunt de vina……..alta este situatia acolo. Invatamantul tehnologic este prea putin promovat, toata lumea vrea sa se faca avocat, doctor, manager, director sau mai stiu eu ce meserie de succes, insa nimeni nu se inghesuie sa devina un bun meserias. Nu pe toti ne duce capul sa ajungen in asemenea pozitii, tocmai de aceea o mai buna promovare la nivel de Inspectorat a acestor meserii ar creste baza de selectie……zic si eu, nu dau cu parul 🙂

  2. Astfel de centre de educatie trebuiesc desfiintate , fara jena! E un adevarat faliment si trebuie procedat ca atare.

Comments are closed.