17 septembrie 2016

La Vaideeni, ,,stăpânirea” comandă ,,execuţii publice” contra cadrelor didactice

Când nişte familii potente din punct de vedere financiar ajung să decidă în administraţia publică locală a unei comune, prin aliaţi sau interpuşi, se poate spune că localitatea este condusă de un grup de interese. Acesta este şi cazul comunei Vaideeni, unde, în afară de primarul Daniel Băluţă, toată lumea acţionează la comandă. Şi, culmea, nu la comanda primarului, aşa cum ar fi cazul, ci la comanda amintitului grup de interese.
Iar când grupului de interese, condus în cazul de faţă de o femeie, i se pune pata, se mişcă toată comuna. De data asta, grupului i s-a pus pata pe o educatoare de la Grădiniţa din Mariţa. După ce i-au creat atmosferă în comună, au chemat şi doi ziarişti de la Vâlcea, pe post de trupă de represiune, care s-o atace într-un text mincinos şi calomniator. Este vorba de articolul cu titlul ,,Scandal la grădiniţa Mariţa din Vaideeni! Educatoarea bătăuşă!” din ziarul Eveniment Vâlcean.
Textul are ca idee centrală, pe lângă răutăţile tipic gazetăreşti, faptul că educatoarea Ileana Băluţă bate copiii şi este neglijentă cu programul de la grădiniţă. Se încearcă, în modul cel mai josnic, implicarea educatoarei într-un scandal cu conotaţii periculoase, fiindcă în articol se menţionează că…o aşteaptă un bărbat. Nimic mai fals! Dar, cum educatoarea este şi măritată, atacurile vin la fix! Nici nu se poate să discreditezi o femeie, mai eficient, decât prin asemenea mizerii.

Acuzaţii ,,cusute cu aţă albă”. Viceprimarul este implicat în montarea scandalului

 
Apoi, tot în articol, se face referire la un memoriu pe care părinţii din Vaideeni l-au înaintat Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), în care îşi exprimau nemulţumirea faţă de ,,abuzurile” educatoarei. Realitatea este alta! Viceprimarul comunei, Vasile Ichim, este cel care s-a dus, împreună cu un reprezentat al micuţului grup de interese care conduce localitatea (Olimpiu Dinoacă), la mai mulţi părinţi, forţându-i să semneze. Unde nu a mers cu forţa, i-a minţit că este vorba de un memoriu potrivit căruia, părinţii ar fi de acord să fie reabilitată clădirea grădiniţei. În sprijinul acestor afirmaţii deţinem probe indubitabile: mai multe înregistrări, unele dintre ele ambientale, în care părinţii recunosc că au fost forţaţi sau duşi în eroare. Singurul părinte care a declarat, pe bune, că o vrea ,,expediată” pe Ileana Băluță este Ionel Pârvulescu. Aceeaşi persoană citată şi de ziarul în cauză, care o atacă pe educatoare. O altă persoană care a dat declaraţii în Eveniment Vâlcean este citată ca fiind o sursă sub protecţia anonimatului! De acord, dar s-a strecurat o altă greşeală. Ziariştii susţin că anonimul este părinte de fetiţă. Or, Ileana Băluță a avut o singură fetiţă în clasă, care îi era nepoată. O altă sursă citată este femeia de serviciu. Aşa că pentru un singur părinte care şi-a devoalat numele real şi pentru o femeie de serviciu (cu tot respectul pentru această meserie), poate fi dat afară un cadru didactic titular pe post?!

Memoriul băgat sub nasul părinţilor

 
Memoriul bazat pe aşa – zisele semnături ale părinţilor este calomniator şi plin de minciuni, mai cu seamă că este semnat de persoane care nu au ştiut ce semnează, aşa cum reiese din înregistrările pe care le vom da publicităţii, dacă este cazul. Acestea vor fi duse şi la ISJ, pentru a clarifica situaţia creată de un grup de oameni pus pe rele contra unei educatoare. Încă un amănunt! În memoriu sunt stipulate mai multe texte de lege, ca şi cum părinţii ,,nemulţumiţi” ar concepe un asemenea text. Cine citeşte memoriul îşi dă seama că părinţii doar au semnat, cei mai mulţi în necunoştinţă de cauză. Îşi poate închipui cineva că mamele şi taţii copiilor ,,maltrataţi” ar căuta texte de lege şi ar face un memoriu? Sau ar scrie, pur şi simplu, faptele, aşa cum s-au petrecut? Este, în mod clar, un text făcut de alte persoane, potrivnice educatoarei, băgat sub nasul părinţilor, care, timoraţi sau păcăliţi, au semnat. Însă declaraţiile ulterioare, care vor fi şi baza unui eventual proces, dovedesc că atacul este contrafăcut.
Despre acest caz vom reveni cu amănunte, fiindcă ce i s-a întâmplat educatoarei se poate întâmpla oricărui vaideenar care se pune cu ,,stăpânirea”.

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.