Şefa ISJ Vâlcea avertizează: „Nu voi tolera frauda la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat!”

Andra Bica, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea, Andra Bică, este extrem de intransigentă când vine vorba de respectarea legii şi de corectitudinea examenelor de Bacalaureat şi Evaluare Naţională. Ea spune că nu va tolera actele de corupţie şi a lansat un avertisment pentru toţi profesorii şi inspectorii şcolari care sunt angrenaţi în aceste importante evaluări, transmiţându-le că nu va face absolut niciun compromis, iar cei care încearcă să încalce legea, vor fi traşi la răspundere.

„Nu voi tolera frauda sau orice fel de altă ilegalitate la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat. Am încredere în colegii mei, dar totuşi vreau să mai trag un semnal de alarmă şi să le transmit să respecte legea în totalitate. Fac un apel şi către cetăţeni: nu ezitaţi să îmi aduceţi la cunoştinţă eventualele ilegalităţi. Puteţi suna la numărul de telefon 0800.816.250  – Tel Verde – sau chiar la secretariatul Inspectoratului Şcolar. Îmi doresc foarte mult ca examenele să se desfăşoare sub semnul corectitudinii” – a spus Andra Bică, inspector şcolar general al ISJ Vâlcea.

Luni, 27 iunie 2016, începe Evaluarea Naţională, iar în Vâlcea s-au înscris la examene 2.900 de absolvenţii de clasa a VIII-a. Evaluările vor avea loc în 18 centre de examinare, iar centrul de evaluare s-a stabilit la Colegiul de Silvicultură şi Protecţia Mediului din Râmnicu Vâlcea. Trebuie precizat totuşi că lucrările elevilor de la Vâlcea se vor corecta în alt judeţ, ce va fi stabilit după tragerea la sorţi de la Ministerul Educaţiei.

În ceea ce priveşte examenul de Bacalaureat, s-au înscris în 2957 de absolvenţi de clasa a XII-a, probele urmând să înceapă în data de 4 iulie 2016.

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.