UPDATE. Percheziții la Primăria Brezoi și la domiciliile unor funcționari. Noi detalii!

/

UPDATE: Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea a emis un comunicat de presă referitor la perchezițiile de astăzi, de la Brezoi. Din comunicat reiese că în prezent se cercetează doar fapte, nu persoane. Desigur, evenimentele se află în dinamica cercetării penale și orice e posibil, dar e puțin probabil să asistăm la arestări preventive.

În cursul zilei de 14.10.2021, Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, împreună cu lucrători de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție au efectuat un număr de 18 percheziții domiciliare pe raza județului Vâlcea, respectiv la sediul unei unități administrativ locale, sediile unor persoane juridice și domiciliile unor persoane fizice. În cauza penală, în care au fost realizate cele 18 percheziții domiciliare, urmare sesizării din oficiu a organului de urmărire penală, se efectuează cercetări in rem cu privire la săvârșirea unor infracțiuni asimilate faptelor de corupție și obținerea ilegală de fonduri, iar această etapă a urmăririi penale nu are caracterul formulării unei acuzații împotriva unei/unor persoane” – se arată în comunicatul procurorilor.


Știrea inițială…

Procurorii Parchetului Vâlcea și ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) – Serviciul Județean Vâlcea au descins în această dimineață la Brezoi. Pe surse am aflat că percheziții au loc la Primăria Brezoi, la locuința primarului Robert Schell, dar și la domiciliile unor funcționari publici și la sediile unor societăți comerciale. Din informațiile primite, ancheta vizează prezumtive operațiuni financiare între administrația publică locală și firmele vizate, fiind vorba de cesiuni de creanțe și compensări.
Vom reveni cu detalii, dar și cu punctul de vedere al primarului Schell.
Facem precizarea că activitatea anchetatorilor de azi nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie al primarului Schell și al altor persoane implicate.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like