Grevă de avertisment în școlile din Vâlcea. Profesorii nu vor merge la orele de curs…

/

Miercuri, 17 mai 2023, sindicaliştii din învăţământul județului Vâlcea declanșează greva de avertisment. Astfel, s-a luat decizia ca între orele 11:00 şi 13:00 să nu se țină orele de curs, nemulțumirea principală a dascălilor vâlceni fiind legată de salarii. În condițiile în care acțiunile organizate la București nu au dat rezultate, iar guvernanții nu au dat curs solicitărilor de creștere a salariilor, atunci hotărât declanșarea formelor de protest și în teritoriu. Preşedintele Sindicatului Personalului din Învăţământul Preuniversitar (SPIP) Vâlcea, Florin Popa, spune că, în județul nostru, gradul de participare al dascălilor la protest este de circa 90%.

„Principala noastră revendicare este asigurarea de salarii decente pentru tot personalul din învăţământ. Ştiţi foarte bine că din Legea Educaţiei a fost scos acel articol care prevedea salariul minim brut pe economie pentru profesorul debutant, de la care să plece, în mod progresiv, în raport de funcţie, studii, vechime şi grad didactic salarizarea întregului personal didactic de predare. Cerem să se revină asupra acestui articol, plus că mai sunt şi alte probleme legate de normare, orele suplimentare care nu sunt plătite. La nivelul sindicatului nostru sunt în jur de 200 de membrii din cei 2.600 care nu au semnat pentru grevă, iar mâine va fi practic grevă de avertisment între orele 11.00 şi 13.00 în majoritatea şcolilor din judeţ. Suntem printre judeţele cu cele mai mari procente de participare, circa 90% ” -a precizat liderul SPIP Vâlcea.

Totodată, liderii Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ (USLI) Vâlcea, au anunțat că intra și ei în grevă de avertisment, urmând ca ulterior să ia decizii în funcție de ce se decide la nivel central.

„Sunt circa 1.200 dintre cei 1.700 de membrii ai sindicatului nostru care au semnat pentru grevă. Vom vedea cum decurg lucrurile după greva de avertisment mâine şi vom decide ce vom face în continuare”, a declarat preşedintele USLI Vâlcea, Lucian Marinescu.

loading...

Claudia Stanciu

O poti contacta pe Claudia Stanciu la adresa de e-mail: claudia_stanciu22@yahoo.com

You May Also Like