VÂLCEA: Nepăsare sau indolenţă? Copii mutaţi într-o grădiniţă cu condiţii precare de igienă

 

Condiţii ca-n Evul Mediu la o grădiniţă din comuna Tetoiu, judeţul Vâlcea. Cu toate acestea, autorităţile locale nu s-au jenat să mute 8 micuţi dintr-o clădire modernă, unde aveau toate condiţiile necesare, în cea cu condiţii precare, unde toaleta este în fundul curţii şi sunt nevoiţi să se spele la lighean.

Potrivit celor ce la digi24.ro, în urmă cu o lună, consilierii locali din Tetoiu au decis să pună lacătul pe grădiniţa renovată cu 100.000 de lei, în care mai învăţau doar 8 din cei 12 copii. Cei rămaşi au fost nevoiţi să meargă la grădiniţa din satul vecin, la 5 kilometri depărtare, pentru că părinţii din alte sate au refuzat să-şi lase copiii să înveţe în grădiniţa modernă, preferând-o pe cea cu toaleta în fundul curţii şi cu uşile rupte.

Acum, primarul Lucian Antonie, dând dovadă de laşitate, aruncă vina în curtea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vâlcea, susţinând că s-a luat această decizia la indicaţiile inspectorului şcolar general. Evident că nimeni nu le-a pus celor din Tetoiu pistolul la tâmplă pentru a face acest lucru, iar indicaţiile ISJ Vâlcea a fost să-i reunească pe copii într-o singură grădiniţă, dar nu special în cea care arată execrabil. Această decizie le-a aparţinut consilierilor locali, primarului şi părinţilor copiilor şi trebuie să-şi asume responsabilitatea.

Cea mai bună variantă ar fi fost mutarea copiilor din grădiniţa fără condiţii în cea renovată, dar părinţii din celelalte sate nu au fost de acord, iar administraţia locală nu a insistat.

You May Also Like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.