24 martie 2023

ÎCCJ respinge cererea lui Pîrvulescu. Procesul se judecă la termenul dinainte stabilit

Viceprimarul liberal din Râmnicu Vâlcea, Virgil Pîrvulescu, este nevoit să aștepte 19 octombrie 2023 pentru a-și vedea procesul început pe fond la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). Pîrvulescu, presat probabil din interiorul partidului să rezolve repede și bine acest proces dacă-și dorește o nouă candidatură la Primăria Râmnicului, a depus o cerere de preschimbare a termenului de judecată. Dorea, firesc, ca judecata să aibă loc mai repede pentru ca procesul, care se poate întinde pe două înfățișări, să nu-i încurce eventuala candidatură. Numai că ÎCCJ a judecat cererea lui Pîrvulescu și a respins-o definitiv. Primul termen al cauzei a rămas 19 octombrie. Din corespondența pe care Gazeta Vâlceană a avut-o cu registratura ÎCCJ reies următoarele:

<<În dosarul nr. 1449/46/2021 al Înaltei Curți de Casație și Justiție – Secția Contencios Administrativ și Fiscal, la termenul din data de 23 martie 2023, cu privire la cererea de preschimbare a termenului de judecată, a fost pronunțată următoarea soluție: ,,Respinge cererea formulată de Pîrvulescu Virgil. Definitivă. Soluția va fi pusă la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței. Pronunțată astăzi, 23 martie 2023.” >>

După cum se știe, Virgil Pîrvulescu a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI), dar a atacat decizia în instanță. Fondul s-a judecat la Curtea de Apel care a dat câștig de cauză inspectorilor ANI, punându-l pe Pîrvulescu într-o postură dificilă. Procescul de la ÎCCJ se poate termina favorabil viceprimarului, poate trena până la alegerile din 2024 sau liberalul poate pierde. În ultimele două variante, candidatura lui Pîrvulescu din partea PNL este, cel mai probabil, compromisă. 

Crisu Popescu

Crisu Popescu poate fi contactat pe adresa de e-mail cry_crishu@yahoo.it

You May Also Like